Jandarmii sunt în misiune în minivacanţa de Rusalii

179

Guvernanții noștri sunt foarte generoși. Una-două dau câte o zi liberă poporului muncitor pentru a se odihni. Sigur că este un fapt de mare bucurie pentru unii ce abia așteaptă să meargă la iarbă verde, unde să arunce cu peturile de bere pe unde apucă. Iar la întoarcerea acasă, din nou lanțul de accidente se va reînnoda. De Rusalii, liber la distracție. Pentru unii. Bucuria unora este bătaie de cap pentru alții ce sunt de serviciu pentru a ține sub control posibilele evenimente.

Jandarmii vor fi mobilizați la cele mai importante locuri de aglomerare a petrecăreților.

În conformitate cu măsurile stabilite pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, pe timpul minivacanţei de Rusalii, jandarmii din Gruparea Mobilă Timişoara sunt angrenaţi în misiuni specifice.

Printre aceste misiuni se numără cele de asigurare a ordinii publice la manifestările cultural-artistice ce au loc în localităţile: Giulvăz, Partoş, Moşniţa Veche, Sacoşu Mare, Teş, Visag, Nădrag, Gad, Niţchidorf, Variaş, Gelu, Săcălaz, Checea, Giera, Clopodia, Mănăstire, Cireşu, Pişchia şi Remetea Mică din judeţul Timiş şi în localităţile Măureni şi Vărădia din judeţul Caraş-Severin unde au loc rugile bănăţene, de asemenea, în municipiul Lupeni, la Festivalul berii şi în oraşul Anina, la manifestarea cultural-artistică Kirchweihfest.

În această perioadă este asigurată ordinea publică şi siguranţa participanţilor la competiţia ecvestră de sărituri „Herneacova National Jumping”.

Luni, 28 mai a.c., jandarmii vor asigura măsurile de ordine la meciul de fotbal ce va avea loc pe stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara, între echipele ACS Poli Timişoara şi Dinamo Bucureşti.

Pentru îndeplinirea misiunilor ce le revin, jandarmii cooperează cu inspectoratele de jandarmi judeţene, pe linia asigurării şi menţinerii ordinii publice în zona de responsabilitate, cu structurile de poliţie şi poliţie de frontieră, în baza planurilor încheiate în acest sens.

Pentru a preveni producerea de evenimente ce pot duce la tulburarea ordinii şi siguranţei publice, jandarmii recomandă cetăţenilor să evite locurile aglomerate, să adopte un comportament decent conform normelor de convieţuire socială şi să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale. Atunci când sunt martori ai săvârşirii unor fapte antisociale, cetăţenii pot sesiza acest lucru forţelor de ordine aflate în teren sau apelând numărul de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ