Campioana e în Ronaț! Rugbiștii au cucerit al zecelea trofeu în decurs de opt ani

119

Timișoara este vechea și noua campioană a Superligii de rugby! Pentru al treilea an la rând, titlul național ajunge în Ronaț în urma succesului cu 21-15 în finala cu CSM Știința Baia Mare.

Zece finale jucate în opt ani și zece trofee câștigate pentru rugbiștii timișoreni! În nouă dintre aceste finale învinsa bănățenilor a fost una și aceiași formație: CSM Știința Baia Mare. Sâmbătă seara, în București, Saracens și-a extins hegemonia în rugbyul românesc prin câștigarea celui de-al treilea titlu consecutive și al cincilea în total. Sarazinii au câștigat cu 21-15 ultimul act cu maramureșenii și au intrat în posesia trofeului cuvenit campioanei, salvând un sezon cenușiu.

Bănățenii nu au început finala prea bine și s-au văzut conduși pe tabelă printr-un dropgol marcat de Taniela. Apoi însă Saracens a preluat avantajul prin eseul lui Jack Umaga. Apoi Tangimana Fonovai a culcat balonul în terenul de țintă advers, iar Luke Samoa a transformat pentru un total de 12 puncte în prima repriză. Băimărenii au răspuns doar în minutele de final ale reprizei printr-un eseu marcat în superioritate numerică după eliminarea temporară a lui Jody Rose.

Cu 12-8 la pauză, timișorenii au preferat un joc defensiv în partea secundă. Unul care și-a arătat eficiența pentru că Saracens a speculat greșelile adversarei și a marcat 9 puncte din trei penalități ale lui Samoa. Maramureșenii au răspuns doar cu un eseu transformat, insuficient pentru a întoarce rezultatul pe tabelă.

Saracens: Badiu, Rădoi, Doge – Stewart, Drenceanu – Neculau, Rus, Morrison – Luiters, Rose – Shennan, Umaga, Tangimana, Fercu – Samoa. Rezerve: Sabău, Taupaki, Mariș, Lazăr, Seniloli, Conache, Popa, Simionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ