Inspectorul școlar general din Arad, evaluat cu calificativul ”nesatisfăcător”, ar putea fi demis

292

Şeful ISJ Arad, Claudius Mladin, şi-ar putea pierde funcţia, la fel ca şi alţi cinci inspectori şcolari generali, ca urmare faptului că a primit calificativul „nesatisfăcător” la o recentă evaluare a activităţii, făcută de Ministerul Educaţiei Naţionale.

El a precizat, pentru AGERPRES, că s-a aflat marţi la Bucureşti împreună cu ceilalţi inspectori şcolari generali şi generali adjuncţi care au primit calificativul „nesatisfăcător” la recenta evaluare făcută de MEN, fiind primiţi de ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa.

Totodată, şeful ISJ Arad a depus o contestaţie, MEN fiind obligat să-i răspundă în termen de 10 zile. Iar dacă va primi în termen de trei zile şi raportul, va face şi pentru acesta contestaţie.

„Am fost primit în audienţă de ministrul Educaţiei Naţionale, căruia i-am prezentat situaţia. În acelaşi timp am depus şi o contestaţie, conform metodologiei, în termen de trei zile de la primirea fişei de evaluare cu punctajul aferent. Personal, am primit doar o parte din ce a trebuit să primesc, conform metodologiei. Am primit doar fişa de evaluare, fără raportul sau adresa de înaintare, din care să aflu care este calificativul primit. Conform metodologiei, trebuia să le primesc pe amândouă. Am depus acum contestaţie, iar în termen de 10 zile MEN ar trebui să-mi dea răspuns. Contestaţia are valoare şi de plângere prealabilă pentru o eventuală acţiune în contencios administrativ dacă rezultatul reevaluării nu este conform dovezilor ataşate la raportul meu argumentativ”, a spus Claudius Mladin.

Până la soluţionarea contestaţiilor, atât Claudius Mladin, cât şi ceilalţi şefi de ISJ-uri rămân în continuare pe funcţii.

„Împreună cu toţi ceilalţi rămânem pe funcţii, până la sosirea Ordinului de Ministru prin care să fim anunţaţi oficial privitor la încetarea contractului de management. După cele 10 zile, timp în care se face reevaluarea, probabil că urmează un termen până se eliberează sau nu, un Ordin de Ministru. Poate la reevaluare, dacă calificativul va trece de la nesatisfăcător la satisfăcător, metodologia prevede să rămân în funcţie, cu o evaluare la o perioadă de la 3 la 6 luni. Dacă calificativul e bine, înseamnă că rămân în funcţie, la fel şi dacă e foarte bine. Oricum am ataşat documente ale activităţii mele manageriale pe anul şcolar 2016-2017″, a mai spus şeful ISJ Arad.

El a adăugat că la autoevaluare a obţinut un punctaj de 97 de puncte, în vreme ce în urma evaluării MEN punctajul obţinut a fost de 68 de puncte, punctaj pe care îl consideră o eroare”, a adăugat Claudius Mladin.

Inspectorul general şcolar al judeţului Arad a amintit şi faptul că fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop l-a demis anul trecut, dar a făcut contestaţie şi în urma deciziei instanţei a revenit pe funcţie.

„În data de 19 august 2017 la ora 22.22, am fost anunţat printr-un fax semnat de fostul ministru al Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, că am fost demis din funcţie, cu toate că ocupam funcţia de inspector şcolar general al judeţului în urma concursului organizat de MEN în anul 2015. Am contestat decizia MEN şi, în data de 17 octombrie 2017, Curtea de Apel Timişoara mi-a dat câştig de cauză, obligând MEN să mă repună în funcţie, revenind la conducerea ISJ Arad la începutul lunii noiembrie a anului trecut’, a declarat Claudius Mladin.

Inspectorii şcolari generali adjuncţi ai ISJ Arad aflaţi în funcţie – Nicolae Pellegrini şi Anca Stoenescu – au obţinut la evaluare calificativul „foarte bine”. AGERPRES

Foto: glsa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ