Îngrijirea medicală la domiciliu – sute de timișeni au beneficiat de servicii

216

Îngrijirea medicală la domiciliu prinde proporții în județul Timiș. Sute de bolnavi au apelat la aceste servicii în primele 9 luni ale anului 2018, iar costurile se ridică la sute de mii de lei.

Potrivit unei informări a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, 644 de pacienți au fost consultați sau au primmit tratament acasă. Ministerul Sănătății a deccontat pentru asta aproape 650.000 de lei, cu 200.000 de lei mai mult decât în 2017.

”Pentru ca o persoană asigurată să beneficieze de îngrijiri medicale la domiciliu, urmare a recomandării medicului, sunt necesare următoarele documente: recomandare în original de la medic, nu mai veche de cinci zile, cerere și declarație tip completate, copie după cartea de identitate a pacientului/certificat de naștere pentru minori, copie după talonul de pensie, unde este cazul. În situația în care, actele sunt aduse de un aparținăător (părinte, soţ/soţie, fiu/fiică,sau rude de gradul doi) se solicită o copie a cărții de identitate și dovada gradului de rudenie. În cazul împuternicitului sau reprezentantului legal al pacientului se solicită împuternicire/procură notarială. Bolile pentru care se solicită îngrijiri medicale la domicliu sunt boli grave sau foarte grave și mă refer aici printe altele la diferite tipuri de tumori maligne și limfoame, amputații membre, boala Parkinson, boala Alzheimer, infarctul cerebral și alte anevrisme,” a declarat Victor Dumitrascu, directorul CJAS Timiș.

În județul Timiș, există doar cinci furnizori de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu care au contract cu CJAS. Bugetul pentru anul 2018 penstu astfel de sevicii este de 917.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ