Industria de apărare față în față cu premierul Tudose

159

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, sâmbătă dimineața, cu reprezentații sindicatelor din industria de Apărare, aceasta fiind a doua rundă de discuții, după ce vineri seara s-au reunit la Bran, au declarat, pentru Agenția MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Discuțiile vizează relansarea și dezvoltarea industriei de apărare, potrivit sursei citate.

„Discuțiile vin în sprijinul realizării strategiei de apărare. Este vorba despre propuneri privind emiterea, modificarea, completarea și/sau armonizarea unor acte normative din domeniul industriei naționale de apărare care vor conduce la eficientizarea operatorilor economici din acest domeniu”, au precizat sursele menționate.

Mihai Tudose și liderii sindicatelor din Apărare s-au întâlnit și vineri seara, după ce, în cursul zilei, premierul a participat la parada de 1 Decembrie.

Întâlnirile au loc în Bran, au mai precizat sursele.

În Banat municipiul Reșița are o uzină mecanică profilată pe industria de apărare, Arsenal Reșița, fostul IMR iar recent primarul Ioan Popa a declarat în redacția Express de Banat că aici s-ar putea face anumite componente pentru blindate. „La Reşiţa vine Rheinmetall, care este cel mai mare producător de armament din Europa… M-am întâlnit cu Martin Rill, care este reprezentantul lor în România, la un seminar la Timişoara, acum o lună. Vom merge cu ei la IMR (Arsenal) şi în Parcul Industrial. Ei fac un transportor blindat la Moreni, un TAB, cum îi spuneam noi pe vremuri, sunt pe ultima sută de metri cu semnarea documentelor, iar planul lor este să facă la Reşiţa turela acestui transportor, cu echipamentul de tragere de pe el“, a anunţat primarul Nelu Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ