Începe vânătoarea șoferilor indisciplinați în trafic, la Timișoara! Sistemul inteligent de camere și radare intră în funcțiune

24560

Sistemul de trafic management inteligent din Timișoara funcționează de mai bine de doi ani, însă imaginile cu nelegiuirile din trafic înregistrate de camere nu au fost folosite în niciun scop. Deși autoritățile au toate documentele pentru ca acest sistem să funcționeze așa cum trebuie, niciun șofer nu ar fi primit până acum amenzi în baza imaginilor surprinse de camerele sau radarele fixe montate în oraș.  Cel puțin, informațiile nu sunt publice.

Am reușit să aflăm, însă, că de doi ani, Poliția a primit toate actele necesare pentru a amenda șoferii de la distanță.

”Documentația ce atestă faptul că echipamentele sunt mijloace tehnice omologate și verificate metrologic a fost pusă la dispoziția IPJ Timiș încă din 2017. Prin intermediul acestor echipamente de supraveghere, organele de poliție au că obiectiv prevenirea producerii evenimentelor negative și respectarea de către toți participanții la trafic a normelor legale de viteză”, a declarat pentru Banatul azi, Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Potrivit unor surse din cadrul Autorității Rutiere Române – Agenția Teritorială Timiș, sistemul va intra în funcțiune din data de 19 martie și, de atunci, șoferii care trec pe roșu sau depășesc viteza legală vor putea fi amendați.

În cadrul proiectului de management al traficului au fost instalate șapte radare de viteză pe Calea Aradului, pe strada Sever Bocu, pe Calea Dorobanților, pe Calea Șagului, la ieșirile din Timișoara, dar și în Piața Leonardo da Vinci, pe ambele sensuri la intrarea/ieșirea din pasajul Michelangelo.

În plus, există și 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu în intersecții: Calea Șagului – Liviu Rebreanu, str. Brătianu – Revoluției – Hector, Piața Brătianu (Punctele Cardinale), str. Republicii – Jiul, str. Circumvalațiunii – Gh. Lazăr, str. Simion Bărnuțiu – Dorobanților – Gh. Adam, str. Mihai Viteazul – str. Vasile Pârvan, str. Cetății – Gh. Lazăr, Calea Aradului – str. Miresei, Calea Circumvalațiunii – str. Brediceanu.

De asemenea, au fost instalate camere de supraveghere în 134 de intersecții și zeci de semafoare noi. Sistemu a fost dat în funcțiune în toamna anului 2016 și a costat 25 de milioane de lei.

5 COMENTARII

  1. Dar domnul Robu când se amendează ca a făcut toate străzile din jurul centrului pietonale (și acesta ar fi un subiect de discuție referitor la cât sunt de pietonale sau distructive asupra încălțămintei) și nu a avut in calcul nici măcar o secunda mașinile care nu au unde sa fie parcate! Oamenii vin in centru la lucru, la instituții, la plimbare …dar parchează mașina dacă ai unde! Aaaa… probabil crede ca dacă el are bariera la primărie, consiliu și alte instituții agreate …au toți cetățenii din Timișoara bariera lor! Nu! Noi am rămas tot cu marginea șoselelor, cu bordurile lui Ceaușescu pentru care ce sa vezi??? …plătim TELPARK!

  2. O prostie pe bani foarte multi gandita de un tampit, va trebui actionat in judecata pt idiotenii si aducerea la raspunderi unor asa zise investitii fara nici un viitor

  3. Pe Calea Aradului am mers de mai multe ori cu 40 km/h, cu plecare de la semafor (masini diferite) si iti arata 52/54.
    In aceasta situatie sa va pregatiti de judecata.

LĂSAȚI UN MESAJ