Mobilizare în forță pentru deschiderea lotului IV din autostrada Lugoj – Deva. VIDEO

235

Constructorul lotului IV din tronsonul de autostradă Lugoj – Deva trage tare pentru a finaliza segmentul de 22 de kilometri până în vară. Potrivit CNAIR, pe șantier sunt mobilizați peste 500 de muncitori și 300 de utilaje.

Deși mobilizarea este bună, constructorul are de depășit un mare hop: stabilizarea versantului în zona Brănișca – Șoimuș. Antreprenorul a anunțat că data inaugurării ar putea fi afectată. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spunea, la final de februarie, că firma care muncește pe lotul IV ne va face însă ”o surpriză plăcută”. Oficialul crede că cei 22 de kilometri vor fi deschiși înainte de termenul din contract – trimestrul III 219.

Construirea lotului IV a început în anul 2013 și ar fi trebuit finalizată în 2016. Mai multe probleme au apărut în timpul lucrului din cauza proiectului tehnic prost întocmit. Segmentul este cuprins între Ilia și Șoimuș și costă 420 de milioane de lei.

CNAIR a promis că anul acesta va deschide 180 de noi kilometri de autostradă, iar loturile III și IV din Lugoj – Deva sunt în capul listei.

LĂSAȚI UN MESAJ