Fântâna cu Pești intră în reabilitare. Se vrea un nou concept de apă și lumină

988

Fântâna cu Pești din Piața Victoriei din Timișoara, un simbol pentru oraș, intră în reabilitare. Autoritățile locale au lansat licitația pentru proiectare și execuție. Până în aprilie se pot depune ofertele .

”Fântâna ornamentală cu Pești, situată în Piața Victoriei reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din Timișoara, un simbol al orașului de pe Bega. Monumentul dă o notă distinctă zonei, revigorând atmosfera creată de clădirile monumentale din jur, fiind o oază de relaxare a pieței. Ca urmare a concluziilor Raportului de expertiză, se impun lucrări de reabilitare datorită degradării avansate a bazinului fântânii, a căminului tehnic și a instalațiilor hidraulice exterioare (conducte, duze, robineți, etc.), generate de perioada îndelungată de exploatare a structurii”, aflăm din caietul de sarcini.

Constructorul care va primi contractul are de realizat lucrările propuse în caietul de sarcini și anume: ”lucrările propuse au ca scop reabilitarea construcției din punct de vedere structural, al finisajelor, instalațiilor electrice, hidraulice și a racordurilor, cu păstrarea arhitecturii și dimensiunilor geometrice. Lucrările de reabilitare presupun, în principal urmăoarele operațiuni: reabilitarea și impermeabilizarea bazinului fântânii, refacerea hidroizolației cameră tehnică, înlocuire instalIații hidraulice în camera pompelor și cele aferente fântânii ornamentale, refacere branșamente apă și racord la canalizare, refacere instalație electrică de alimentare a fântânii, montare tablou electric de automatizare și control a locurilor de apă și lumină, realizarea unui nou concept pentru apă și lumină.”

Investiția se ridică la 541.000 de lei, fără TVA, și trebuie executată în 12 luni. Data limită pentru depunerea ofertelor este 18 aprilie 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.