Începe schimbarea pietrei cubice de pe străzile Timişoarei-VIDEO

605

Modernizarea străzilor cu piatră cubică din oraş va începe în această primăvară. Potrivit conducerii Primăriei Timişoara, săptămâna aceasta va porni licitaţia pentru desemnarea constructorului. Acesta are de reabilitat 14 străzi. Valoarea de la care porneşte licitaţia este de 14,5 milioane de lei.

„Nu este vorba despre o zonă monumentală, aşa cum este zona din centrul istoric, există câte o clădire de patrimoniu, dar nu se justifică păstrarea acestui mod de amenajare a carosabilelor şi se trece la modernizarea acestor străzi care au fost uitate de lume şi unde nu s-a intervenit de mulţi ani. Piatra cubcă va fi păstrată şi va fi folosită după necesităţi în viitor în cadrul altor proiecte. Ea va fi inventariată şi păstrată cu grijă”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Anul trecut consilierii locali au aprobat un studiu de fezabilitate care presupune modernizarea străzilor cu piatră cubică.

Este vorba despre 14 străzi:
– str. Argeş
– str. Dr. Ioan Mureşan
– str. Ludwig von Beethoven
– str. Mitropolit Varlaam
– str. Putna
– str. Remus
– str. Sfânta Rozalia
– str. Sorin Titel
– str. Topliţa
– str. Virgil Madgearu
– str. Bela Bartok
– str. Filaret Barbu
– str. Arcidava
– str. Romulus

Potrivit Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Timişoara, starea acestor străzi este necorespunzătoare pentru desfăşurarea în condiţii optime a circulaţiei auto, existând denivelări, gropi, pietre sparte, scurgeri de canalizare defecte şi în multe locuri nu există nici borduri.

Momentan, în bugetul pe 2016, au fost alocaţi 2,5 milioane de lei pentru începerea modernizării celor 14 străzi pavate cu piatră cubică. Lucrările vor dura 9 luni.

strada-beethoven-piatra-cubica

LĂSAȚI UN MESAJ