Încep restricţiile şi şantierele podurilor istorice

108

Urmează un an cu restricţii! Încep şantierele de reabilitare şi modernizare a podurilor istoice din Iosefin, Eroilor şi Dragalina.

După aproape o lună de tergiversări şi pregătiri, constructorul pare gata să înceapă lucrul. Demararea lucrărilor şi impunerea restricţiilor de circulaţie nici măcar nu a fost anunţată de Primăria Timişoara, aşa cum au promis reprezentanţii instituţiie de pe CD Loga.

Vestea a venit de la societatea de transport. „Începând din 24 mai, liniile 1 și 8 nu vor mai circula de la Piața Mocioni către Gara de Nord, ci vor avea capătul de linie în bucla din Dâmbovița.

De asemenea, tramvaiele de pe linia 9 vor reveni la vechiul traseu, și anume AEM – Dâmbovița și retur. Publicul călător va putea folosi liniile de troleibuz 11, M11, 14, M14 și 18, precum și liniile de autobuz Expres 1 și Expres 3 + 3 pentru a se deplasa către și de la Gara de Nord”, transmit reprezentanții STPT.

Pe Podul Dragalina se va circula pe ambele sensuri, dar pe câte o bandă la începutul şantierul. Ulterior, traficul rutier va fi închis complet, ceea ce se va întâmpla în cazul Podului Eroilor, care nu va permite circulaţia deloc.

Şantierele vor dura 9, respectiv 10 luni, timp în care pe Podul Eroilor nu se va circula deloc. Pe Dragalina se va circula pe ambele sensuri, pe câte o bandă, şi peste liniile de tramvai. Modernizarea costă aproape 10 milioane de lei, banii provenind de la bugetul naţional prin PNDL.

LĂSAȚI UN MESAJ