Încă un membru marcant din PNL părăsește filiala. Nu a mai rezonat cu conducerea partidului

154

Încă un membru marcant al PNL Timiș părăsește organizația, din cauză că nu mai rezonează cu conducerea partidului. Marian Vasile, consilier județean și fost consilier personal al primarului Timișoarei, Nicoale Robu, care este și liderul PNL Timiș, a decis să părăsească filiala.

”Din prețuire pentru buna colaborare pe care am avut-o cu reprezentanții presei din Timișoara, pe toată durata activității mele politice și administrative, de la debutul ei în anul 2008 și până în prezent, vă informez prin acest comunicat asupra deciziei de a-mi înainta demisia din Partidul Național Liberal și, implicit, din poziția de consilier județean al PNL. Pentru a nu lăsa loc unor interpretări nedorite, mai precizez și că rațiunile acestei decizii nu afectează în niciun fel convingerile mele, care rămân de dreapta, și nici opțiunea personală de vot pe care o voi exprima la alegerile prezidențiale de duminică, 24 noiembrie.

Motivele retragerii mele din PNL au la bază faptul că, de mai mulți ani, nu am mai rezonat cu valorile și abordările conducerii PNL Timiș. De altfel, mulți timișeni de bună-credință, înzestrați cu luciditatea necesară pentru a înțelege și anticipa direcția în care duc gravele derapaje ale actualei conduceri, dar și cu respect pentru ideologia acestui partid istoric, mi-au semnalat în decursul ultimilor câțiva ani – cu îngrijorare și amărăciune – o serie de aspecte și atitudini asupra cărora nu doresc să insist, dar care sunt, cred, de domeniul evidenței. O parte semnificativă din parcursul meu de până acum este legat de acest partid și de această filială, în care am muncit energic și cu convingere, am dăruit și mi-am adus contribuția la păstrarea curată și benefică a ”ADN-ului” organizațional, canalizându-mi totodată acțiunile către un act administrativ competent, pragmatic, responsabil și centrat în primul rând pe interesul cetățenilor. Consider însă că acum este momentul să merg mai departe”, a transmis Marian Vasile.

”Obiectivele pe care le am în vedere vizează o construcție modernă, trainică, la adevăratul potențial al comunităților noastre, care să nu fie constrânse de nivelul de aplatizare auto-suficientă la care au ajuns în prezent dezvoltarea locală și județeană. În ultimii ani, mi-am concentrat energiile pe activitatea multidisciplinară din sectorul privat și pe finalizarea tezei proprii de doctorat în domeniul inginerie și management, intitulată ”Model de dezvoltare a orașelor și regiunilor inteligente în România”, susținută public și transparent – cu participare largă – în luna septembrie 2019. Prin această ultimă opțiune de profesionalizare academică, pot spune că – în fapt – nu am făcut decât să duc mai departe proiectul administrativ demarat în anul 2012, atunci când am preluat o serie de responsabilități și poziții semnificative la nivel județean și european. În acest fel, m-am dedicat neîntrerupt domeniului în care am performat și doresc să performez, chiar dacă nu am mai activat în prim-planul vieții politice începând cu anul 2016”, a mai spus Marian Vasile.

Marian Vasile a fost, în perioada 2014 – 2016, consilierul personal al lui Nicolae Robu. În cadrul primăriei era responsabil de pentru proiecte de dezvoltare și dezvoltare economică și a fost inițiatorul și coordonatorul Consiliului Consultativ Economic al Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ