Protest în fața școlii. Mai mulți elevi și părinți, nemulțumiți că un profesor condamnat pentru lovirea unor copii s-a întors la școală

46

Peste 100 de părinți protestează, joi, în fața școlii din localitatea Șanț, județul Bistriţa-Năsăud, față de întoarcerea unui profesor de sport. Acesta fusese condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi copii, potrivit Mediafax.

Profesorul de sport urma să se întoarcă joi la cursuri, după ce a expirat perioada în care s-a aflat în concediu medical, însă părinții și elevii sunt deciși să nu accepte revenirea acestuia.

Conducerea școlii și a Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud nu pot lua, deocamdată, măsuri împotriva profesorului pentru că este titular pe post, iar instanța nu i-a interzis să se întoarcă la catedră după expirarea pedepsei.

Profesorul de sport a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă după ce a lovit, în martie 2017 doi elevi, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul.

Bărbatul nu era la primul incident de acest fel și a fost sancționat de mai multe ori inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, însă instanța a obligat Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud să îl reangajeze.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ