Încă un drum de patru benzi prin Dumbrăvița-VIDEO

2211

Autostrada ce leagă Aradul de Timișoara este de fapt o frumoasă utopie. Nimeni nu contestă utilitatea de maximă importanță a arterei pentru transport în general. Dar pentru timișoreanul ce are treabă în județul Arad sau chiar în municipiu, nu prea e de mare folos. Ca să te bucuri de bucata de „autostradă” trebuie să ai nervi de oțel să străbați drumul prin comuna Dumbrăvița. De fapt, cunoscătorii ce folosesc des drumul modern spun că de fapt este în cel mai bun caz „autostrada Arad-Giarmata”.

Pentru a decongestiona transportul atât de aglomerat se caută de câțiva ani tot felul de soluții. Dar nici una nu se apropie de o rezolvare rezonabilă. Se pare că Primăria Timișoara a găsit o nouă soluție. Fără să mai aștepte fonduri de la guvern, primăria municipiului vrea să traseze un nou drum de patru benzi care să lege orașul de autostradă, prin Dumbrăvița. Dar nu prin strada principală atât de aglomerată. Va fi un drum nou, oarecum paralel cu cel actual. Va fi un traseu complet nou ce nu ridică probleme de expropieri. Tot traseul se va întinde pe terenurile statului.

Primarul Nicolae Robu susține că discuțiile sunt demarate cu primarul Victor Malac din Dumbrăvița. Pentru a putea susține financiar o lucrare ce nu se află pe teritoriul municipiului se preconizează un parteneriat similar cu cel pentru realizarea liniei de troleibuz. Proiectul este parte a unuia mai amplu, ce vrea să lege ieșirea de pe autostradă cu Timișoara cu o linie continuă pe patru benzi fără strangulări.

Președintele C J Timiș, Sorin Grindeanu, a propus, recent, ideea extinderii la patru benzi de circulație a drumului dintre Timișoara și Giarmata, prin Dumbrăvița, spre autostradă, pentru traficul ușor, iar pentru traficul greu construirea unui drum care să dirijeze camioanele spre centură.

„Am avut o discuție cu domnul primar de la Dumbrăvița pentru a realiza împreună un drum cu 4 benzi care să asigure o mai bună conectare a descărcării către autostradă. Am avut o discuție și cu domnul președinte al Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, și am salutat deschiderea dânsului de lărgire la 4 benzi a drumului județean, de la sensul giratoriu de la ieșirea de autostradă până la Dumbrăvița unde vom intra noi în horă și vom face 4 benzi până la Mahle. Va fi necesară o hotărâre de guvern, fapt este că vom face drumul de 4 benzi cu venituri proprii pentru a conecta mai bine Timișoara la autostradă. Asta nu exclude celelalte proiece care sunt în derulare în Timișoara. La ora actuală avem un racord ca vai de el, execrabil. Ar fi un drum nou, am înțeles că nu e amenajat dar e lăsat să fie drum și va fi separat de drumul actual. Nu e nevoie de exproprieri”, a declarat primarul Robu.

1 COMENTARIU

  1. Articolul are iz electoral și niciun fundament real . Finanțarea unui astfel de proiect depășește posibilitățile financiare ale unei primării precum cea din Dumbrăvița , iar lărgirea drumului județean intre Giarmata și Dumbrăvița este aproape imposibil de realizat fără un pasaj peste calea ferată de la Giarmata .

LĂSAȚI UN MESAJ