În sfârșit! Specialiștii ne arată cum trebuie să reabilităm clădirile istorice din Timișoara

335

Timișoara se afla într-o situație de poveste. Adică cu un ochi râde și cu celălalt plânge. Urbea noastră este în fericita situație de a fi moștenitoarea unei adevărate comori edilitare. Poate nici un oraș din partea asta de țară nu se poate lăuda cu o astfel de bogăției de clădiri și ansambluri construite de-a lungul a trei secole intr-o atat de larga varietate de stiluri ce acopera cam tot ce e important in istorie. Partea mai puțin fericită este legată de starea acestei bogății. Poate nici unde nu e mai mult de lucru ca în burgul nostru. Renovarile, reparațiile, reabilitările care ar trebui să zbârnâie merg șontâc și sporadic. Tocmai pentru a afla cât mai multă lume interesată despre ce este de făcut în curând va porni o initiativă de laudă.

Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei organizează, în data de 6 Aprilie 2017, ora 17, un Atelier de Informare pentru Regenerarea şi Restaurarea Patrimoniului Cultural Construit din Timişoara. Evenimentul va avea loc la Casa cu Ax de Fier din Piaţa I.C. Bratianu nr.1, peste drum de Tribunal. Sunt aşteptaţi timişorenii, proprietarii, asociaţiile de locatari şi toţi cei interesaţi de soarta clădirilor istorice din Timişoara. Atelierul de informare este coordonat de Marius Dan Pascariu, specialist atestat de Ministerul Culturii.

Atelierul de Informare pentru Regenerarea şi Reabilitarea Patrimoniului Cultural Construit din Timişoara va avea şi o parte practică, care se va activa în funcţie de problemele ridicate în timpul desfăşurării evenimentului. În următoarele zile se vor face deplasări la adresele clădirilor puse în discuţie pentru a da o mână de ajutor la reabilitarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ