În lipsa paşaportului, minorii se ascund printre bagaje

173

Poliţiştii de frontieră din vestul ţării au depistat, joi, două cupluri care încercau să plece din ţară împreună cu copiii lor. Problema este că cei mici nu aveau paşapoarte, aşa că părinţii i-au ascuns printre bagaje pentru a-i trece graniţa.

„În data de 05.01.2017, în jurul orei 22.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român Florin T., în vârstă de 21 ani, domiciliat în judeţul Dolj, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Spania. Bărbatul era însoţit de Lucreţia A., în vârstă de 18 ani, din judeţul Olt. La controlul autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit ascuns printre bagajele aflate intre scaunele din spate, acoperit cu o pătură, un minor în vârstă de 9 luni, fiul celor doi cetăţeni români.

Câteva minute mai tarziu, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor cetăţeanul român Costel B., în vârstă de 41 ani, alături de care se aflau Marinela B. şi Marian B., toţi domiciliaţi pe raza judeţului Dolj, care călătoreau cu un microbuz marca Ford Tranzit.

La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă între scaunele microbuzului, acoperită cu articole de îmbrăcăminte, o fetiţa în vârstă de 3 luni, fiica celor doi pasageri din microbuz”, transmit poliţiştii de frontieră.

În ambele cazuri, la cercetări, părinţii minorilor au declarat că intenţionau să se deplaseze în Spania împreună cu minorii şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau documente de călătorie pentru aceştia. Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ