Atenţionare de vânt şi ger în Timiş. Utilajele de deszăpezire, la treabă

783

Judeţul Timiş este ferit, ca în fiecare iarnă, de ninsori abundente, dar timişenii nu scapă de frig cumplit. Este ger şi vântul bate în rafale, cu viteze ce pot depăşi 60 – 70 de kilometri pe oră.

Deşi nu este zăpadă mare în judeţ, utilajele de deszăpezire au ieşit pe drumurile naţionale. DRDP Timișoara a folosit, doar în noaptea de joi spre vineri, 195 autoutilaje și s-au răspândit 1127 tone material antiderapant și 2675 tone clorură de calciu.

Cele mai mari probleme le-a pus vântul, din cauza căruia şi o cursă aeriană spre Bucureşti, de la Timişoara, a fost anulată.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere aduce în atenție faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Roșu. Conform acesteia, vor exista intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero.

Aşadar, timişenii care pleacă la drum trebuie să fie atenţi dacă ajung în zonele vizate de codul roşu.

“În acest context, precizăm că s-a decis închiderea circulației drumurilor naționale și a sectoarelor de autostradă din județele afectate de Codul Roșu, respectiv: Buzău, Brăila, Ialomița, Constanța, Călărași, Tulcea. Menţionăm că intervenţia în timp util a utilajelor de deszăpezire este condiţionată şi de respectarea de către participanţii la trafic a tuturor regulilor de circulație și a restricțiilor impuse”, transmit reprezentanţii CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ