În august dăm drumul la distracție… la jumătate de preț!

337

La mijlocul lunii august, când arșița dogorește mai tare, o plimbare pe apă cu timp de vizitare a câtorva orașe maiestuoase poate fi minivacanța perfectă pentru mulți dintre noi.

Agenția de turism Ultramarin vă propune pentru zilele libere cu ocazia sărbătoririi Sfintei Maria, să vă aventurați într-o vacanță de neuitat, de patru zile, în care să descoperiți câteva dintre cele mai celebre capitale Dunărene.

În prima zi de excursie se va parcurge ruta Szeged – Budapesta – Viena.  În capitala Austriei se vizitează palatul Schonbrunn, mergând pe urmele poveștii de iubire dintre Împăratul Frantz Iosif și frumoasa sa soție, Sissi. Iar pentru a vă bucura de spectacolul architectural complet al frumosului oraș, în cea de a doua zi, după micul dejun, veți putea admira, în timpul unui tur de oraș, Hofburg – „tezaurul coroanei”, Domul Sf. Ştefan, Rathaus, Burgtheater, Biserica Votivă, Parlamentul, Opera, Muzeul de Arte, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Statuia Mariei Thereza. După masă se pornește în croazieră pe Dunare spre Bratislava. Ajunși aici se vizitează orașul vechi.

Cea de a treia zi va începe cu o vizită la castelul din Bratislava, apoi se pleacă spre Budapesta. Se preconizează vizitarea celor mai importante obiective turistice: în Cetatea Buda – Biserica Mathias Rex, Bastionul Pescarilor, Statuia ecvestră a lui Ştefan I, Citadela; iar  în Pesta –  Parcul Orăşenesc, Piaţa Eroilor cu monumentul Milenium şi Muzeul de Arte Frumoase, Castelul Huniazilor, Parcul de distracții,  ZOO, Basilica Sf. Ștefan.

În timpul croazierei pe Dunăre la bordul unui vaporaş veti putea admira panorama unică a oraşului datorită căreia Budapesta a fost înscrisă pe lista UNESCO a Patrimoniului Lumii.
Pe malul drept – Buda deluroasă, încoronată de Cartierul Cetăţii şi de grandiosul Palat Regal, iar pe şesul aflat pe malul stâng al fluviului –  Pesta, un amestec  stilizat de vechi şi nou, dintre care cea mai impozantă este clădirea Parlamentului, o bijuterie arhitecturală în stil neogotic. La lăsarea întunericului, veți putea admira orașul superb luminat  din cel mai înalt punct, Citadela, sau opțional  să mergeți la  festivalul Siget.

Ultima zi o veți petrece relaxat în Budapesta, la Complexul Comercial Campona – aici se poate servi masa la restaurante de tip Fast-Food, se vizitează Tropicarium unde din 15 în 15 minute se simulează  o furtună tropicală cu tunete, fulgere şi ploaie, într-un mediu natural deosebit – plante ecuatoriale, crocodili, păsări exotice, maimuţe cu care te poţi juca, papagali uriaşi ce zboară liberi, totul într-o atmosferă deosebită. Tot aici veti pătrunde într-o lume miraculoasă, lumea plantelor şi animalelor marine – Aquarium – plimbându-va printre animalele subacvatice, rechini, peşti uriaşi, protejaţi de un tunel de sticlă.

Și pentru ca vacanța să nu se sfârșească aici, Ultramarin mai are o surpriză: dacă împreună cu acest city-break achiziționați și excursia la Belgrad din 20 august, la aceasta din urmă aveți o reducere de 50%! Belgrad este oraşul care a înflorit peste ruine. Este o capitală de o frumuseţe specială, ce aşteaptă să fie redescoperită. Oraşul Alb este destinaţia de weekend care uimeşte de fiecare dată. Si cum puțină distracție nu strică…vă invităm la Festivalul Berii, care s-a dovedit a fi, pentru a unsprezecea oară la rând, cel mai mare festival de bere din Europa de Sud-Est. Între 17-21 august, peste 700.000 de oameni se vor  bucura de spectacole gratuite oferite de peste 43 de artiști, și vor„degusta” peste 50 de mărci diferite de bere. Numărul mare de vizitatori se datorează în mare parte principiilor de bază ale festivalului: intrare liberă, un program de muzică excepțional, precum și o larga gamă  de branduri de bere externe și interne.

Două city breakuri speciale, gândite cu atenție de Agenția de turism Ultramarin, în care vă veți umple sufletele de frumusețea unor orașe maiestuoase și vă veți relaxa plutind pe apele Dunării albastre – totul într-o excursie de neuitat. Detaliile promoției le puteți găsi aici: http://www.ultramarintm.ro/d984/weekends/capitale-dunarene-de-sf–maria.html sau la telefon 0256.499706.

 

LĂSAȚI UN MESAJ