Ilie Bolojan, atac dur la adresa Guvernului: Practică un feudalism bugetar

74

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, critică dur Guvernul pentru rectificarea bugetară și arată că nu s-au dat banii promiși administrațiilor locale.

Am constatat, în urma rectificării bugetare, că Guvernul nu a reîntregit sumele pe care administrația publică le-a pierdut la începutul acestui an, când s-a aprobat bugetul, așa cum s-a angajat în întâlnirile cu Asociația Municipiilor.

Ceea ce a făcut este un surogat de rectificare de buget, care nu face decât să perpetueze gravele probleme pe care Guvernul le-a generat în raport cu administrația publică: impredictibilitatea bugetară din 6 în 6 luni, practic se improvizează, de 3 ani de zile nu există o regulă după care să lucrăm, suntem în permanență niște pompieri care stingem incendiile bugetare declanșate de Guvern.

Practic asistăm la o revenire la o formă de feudalism bugetar. Dacă până acum erau niște reguli clare, știai pe ce te poți baza, câți bani îți vin, acum această prevedere din rectificarea bugetară ne duce la un Guvern „înțelept”, care la final de an va împărți banii după criterii neștiute de nimeni, iar dacă la final de an ești găsit cu ceva bani s-ar putea să ți-i și ia.”, susține Ilie Bolojan.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ