Guvernul demis Dăncilă, semnături pe ultima sută de metri. Dă bine în campanie

78

Guvernul Dăncilă, demis în urma moțiunii de cenzură, își mai pune semnătura pe unele proiecte pe ultima sută de metri. Fiind campanie electorală, finanțarea unor obiective în teritoriu poate aduce ceva voturi în plus. Așa se întâmplă și cu un proiect extem de important pentru regiunea de vest.

Viorica Dăncilă a venit la Timișoara pentru a semna contractul de finanțare cu Consiliul Județean Timiș pentru construirea unei noi maternități în preajma Spitalului Județean Timișoara. A stat departe de presă, dar liderul CJT a transmis câteva adetalii despre vizită, pe Facebook.

”Un proiect vital pentru vestul țării este tot mai aproape de realitate! Am semnat, astăzi (n.r. luni), alături de premierul Viorica Dăncilă și ministrul dezvoltării, Daniel Suciu, contractul de finanțare a noii maternități, pe care o construim în vecinătatea Spitalului Județean din Timișoara. Aproape 13 milioane de euro este valoarea proiectului, banii fiind asigurați prin finanțare europeană, bugetul de stat și contribuție proprie”, a scris Călin Dobra pe rețeaua de socializare.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, cât și facilități pentru însoțitori. Maternitatea va avea și o secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă. Promisiunea autorităților este că noua maternitate va fi gata în 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ