22.2 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

Gunoaiele românilor au ajuns în cuiburile berzelor. Ce au descoperit biologii, revoltați

Biologii Societății Ornitologice din România au fost neplăcut surprinși în timpul unei acțiuni de inelare ornitologică din Dobrogea, în Tulcea, care a avut loc în luna iunie.

Specialiștii SOR au găsit gunoaie aruncate de oameni în unele cuiburi de berze albe.

Berzele albe sunt păsări care construiesc cuiburi mari, pe care le consolidează de la an la an utilizând materialele pe care le găsesc ușor. Din păcate … mizeria din așezările umane se reflectă în cuiburile de barză.

Pe lângă crengi, păsările folosesc des pentru consolidarea cuiburilor deșeuri rezultate din activitatea umană.

“Resturile aruncate neglijent și depozitele de gunoi ilegale, atât de frecvente la noi din păcate, sunt o sursă de deșeuri care ajung frecvent în cuib. Am găsit cuiburi cu sfori, plase și pungi de plastic, am găsit diverse articole de îmbrăcăminte, saci de rafie și alte resturi menajere. Este cunoscut faptul că păsările preiau deșeurile din apropierea cuiburilor și le folosesc la consolidarea cuibului. Din păcate, tot mai mult plastic. Pe lângă faptul că reprezintă un indicator al poluării în zonele unde sunt verificate cuiburile, multe din aceste deșeuri sunt un real pericol pentru pui, pentru că aceștia le pot înghiți sau pot deveni captivi încurcându-se în ele sau se pot răni”, a spus biologul Sebastian Bugariu, potrivit unui comunicat al Societății Ornitologice Române.

Sursa: protv

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :