Pare de necrezut, dar e adevărat: unde s-au „topit” 130.000 de refugiaţi?

772

Precizia nemţească s-a ştirbit la… numărarea refugiaţilor. Din cei 1,1 milioane intraţi anul trecut în Germania, peste 130.000 s-au… „topit”. Iar în cazul a aproape o jumătate de milion, autorităţile germane nu au informaţii!

Pare a fi haos în scriptele nemţilor, chiar dacă germanii sunt recunoscuţi prin atenţia care o acordă fiecărei chestiuni administrative. Însă se pare că migranţii intraţi în ţară nu s-au prezentat la centrele de cazare spre care au fost direcţionaţi, oricât au încercat autorităţile să-i dirijeze.

Ministrul de Interne german a explicat că, cel mai probabil, solicitanţii de azil care au dispărut din vizorul autorităţilor fie şi-au continuat drumul spre ţările prospere din nordul continentului, fie au un statut ilegal în ţara lor, transmite www.news.ro. De asemenea, o parte dintre solicitanţii de azil care au intrat în ultimul an în Germania ar fi ales să locuiască cu prieteni sau membri ai familiei, evitând astfel facilităţile de cazare spre care au fost trimişi. Sunt doar presupuneri!

Iar problemele nu se rezumă doar la cei 130.000 de refugiaţi. Şeful Biroului Federal pentru Migraţie, Frank Juergen-Weise, a anunţat că în prezent locuiesc în Germania peste 400.000 de persoane despre care autorităţile nu au informaţii.

Germania se confruntă şi cu dificultatea de a trimite solicitanţii de azil spre alte state europene potrivit condiţiilor Dublin, care stipulează că refugiaţii trebuie să depună cereri de azil în primul stat european în care intră, iar acel stat este responsabil de procesarea şi cazarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ