Fraudă cu fonduri europene! Un cetăţean olandez, trimis în judecată de procurorii DNA Timişoara

74

DNA a făcut publice luni mai multe cauze finalizate de procurorii anticorupție în ultima lună a anului trecut, având ca obiect infracțiuni privind fraudarea fondurilor europene. Printre ele, una de la Timişoara.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Cornelia Maria Myra Jochems, cetățean olandez cu reședința în România, administrator al unei societăți comerciale.

Respectiva este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea credință, de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, dar şi de înșelăciune.

Inculpata ar fi folosit documente false, susţinut cei de la DNA, în septembrie 2010, cu prilejul depunerii la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Arad a documentației privind un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, al cărui beneficiar era societatea pe care o administra. Proiectul prezentat ar fi vizat construirea unei ferme zootehnice pentru taurine.

Au fost obţinute astfel, pe nedrept – susţin anchetatorii, fonduri nerambursabile de 4.165.293 lei, din care a încasat efectiv puţin peste patru milioane de lei.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, întrucât prejudiciul cauzat a fost recuperat integral, comunică DNA.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ