Fostul căpitan al naționalei a semnat cu ACS Poli! Răzvan Raț va juca în alb-violet

189

ACS Poli a făcut un transfer cu greutate în acest final de campionat. Clubul timișorean a bătut palma cu fostul căpitan al echipei naționale, Răzvan Raț, fundaș stânga ajuns la 36 de ani.

Timișoara încearcă să iasă din pasa proastă pe care o traversează, iar una dintre mutările încercate de conducerea clubului o reprezintă achiziția unui jucător cu mare experiență. Fostul internațional Răzvan Raț este oficial jucătorul violeților pentru următoarele 2 luni, cu șanse de a semna o prelungire din vară.

Mutarea a fost anunțată joi, în cadrul unei conferințe fulger organizate de gruparea de pe Dan Păltinișanu. ”Am ales Poli Timişoara, sunt oameni care m-au dorit foarte mult în această perioadă. Sunt bucuros că am ales Poli pentru că voi fi din nou acasă, în România. Sper să le răspătesc încrederea celor de aici, care m-au dorit foarte mult şi sper să iasă bine. Dorinţa foarte mare de a mă aduce, pe care au demonstrat-o, a făcut diferenţa. Când te simţi dorit e foarte important. Vorbim de foarte mult timp de la revenirea mea în România. M-am antrenat cu Dinamo foarte mult, am avut și discuții; nu ne-am înțeles”, a subliniat Raț la prezentarea oficială.

Fundaşul stânga ajuns la 36 de ani s-a antrenat în ultima lună cu Dinamo, însă în cele din urmă cele două părți nu s-au înțeles.

Răzvan Raţ este unul dintre cei mai importanți fotbaliști români din ultimele două decenii. Plecat din Liga 1 de 15 ani, a evoluat pentru cluburi importante din străinătate. A câștigat Cupa UEFA cu Șahtior Donețk și 7 titluri în Ucraina sub comanda lui Mircea Lucescu. A evoluat în Premiere League pentru West Ham United, în Primera Division pentru Rayo Vallecano, și în prima ligă a Greciei pentru PAOK Salonic. În Liga 1 a evoluat pentru două echipe, Rapid București (1997-2003) şi FCM Bacău (2000-2001).

A fost un component de bază pentru națională în ultimii 15 ani, adunând 113 selecții. A și fost căpitanul tricolorilor pentru o bună perioadă de timp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ