22.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Ştii că ai dreptul la o maşină de înlocuire cât timp a ta e în service?

Şoferii pot primi un autoturism de înlocuire căt timp au maşina în service – este un drept mai puţin cunoscut pe care îl au toţi posesorii de maşini. Toate costurile de închiriere sunt suportate de poliţa RCA a celui care a provocat dauna.
Modificările aduse poliţei RCA în 2017 includ beneficii pe care majoritarea românilor nu le cunosc. De exemplu, în cazul unui accident, dacă maşina are nevoie de reparaţii, cel păgubit poate primi un vehicul de înlocuire cât timp maşina sa stă în service. Deşi legea este de partea clientului, şoferii rămân sceptici.

Paşii pe care îi are de urmat un şofer sunt simpli. Are nevoie doar de avizul de constatare a daunei şi de actele maşinii. De restul se ocupă firma de asgiurări.

Cristian Preoteasa, director de vânzări: „Clientul primeşte maşina în condiţiile în care poliţa celor care l-au păgubit este una valabilă şi face constatare pe daună, vine în service unde este îndrumat către o companie de închiriere”.

Dacă maşina are nevoie de reparaţii care durează mai mult de 4 ore, şoferii au dreptul să primească un vehicul de înlocuire. Nu sunt luate în calcul şi orele în care sunt livrate piesele de schimb.

Victor Sraer, asigurător: „Pentru fiecare patru ore de manoperă, legea prevede ca persoana păgubită e îndreptăţită să primească maşina la schimb o zi, de exemplu dacă o reparaţie durează 20 de ore acea persoană va putea primi o maşină la schimb timp de 5 zile”.

Şoferii primesc o maşină din aceeaşi clasă cu a lor. Costul închirierii variază între 50 si 300 de euro pe zi, dar toate cheltuielile sunt suportate de firma de asigurări.

Dan Ştefan, manager al unei firme de închirieri: „Ei să sune la noi şi ne ocupăm de tot, nu trebuie să plătească nimic doar să ne pună la dispoziţie niste acte, beneficiază imediat de maşină, o putem livra chiar la sediul lor sau la ei acasă, în general o facem la service, toată decontarea se face între noi şi asigurător”.

În primele 9 luni ale anului 2017 s-au încheiat aproape 4 milioane de poliţe RCA, în creştere cu 4% faţă de 2016.

Sursa: Digi 24

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alegerile locale, un coșmar pentru doi șoferi din Timiș

Două mașini s-au ciocnit în urma unui accident rutier neobișnuit. O ună de vot a căzut pe șosea din spatele unei dube. Acccidentul a...

Advertorial electoral | Achiziții suspecte la Primăria Fârdea, penal la penal trage?

O vorbă din bătrâni spune că „corb la corb nu-și scoate ochii” iar noi am putea completa cu penal la penal trage! Adică primărița...

Citește și :