Forfotă mare în Centrul Universitar de pregătire a viitorilor medici specialiști de la Timișoara! Se așteaptă repartiția pe locurile și posturile de rezidenți

536

Ministerul Sănătății a publicat listele cu rezultatele finale obținute de candidații care au susținut concursul de rezidentiat în data de 20 noiembrie 2016, urmând ca rezidenții care au promovat să fie repartizați pe locuri și posturi duminică, 27 noiembrie, între orele 9,00 și 21,00, prin sistem teleconferință. Ministerul mai precizează că în cazul în care procedura de repartizare nu se va finaliza pe parcursul a 12 ore programate inițial, aceasta va fi reluată luni, 28 noiembrie, scrie hotweek.ro.

Primii rezidenți care vor fi repartizați vor fi absolvenții de Farmacie, de la ora 9.00, urmând ca de la ora 10.15 să înceapă repartizarea pe locuri și posturi a absolvențior de Medicină Dentară. În cazul absolvenților de Medicină, repartiția locurilor și posturilor va începe la ora 12.00 și se va desfășura până la ora 21.00, cu posibilitatea reluării în ziua următoare, în același interval orar. Asta, doar în cazul în care nu se va reuși să se distribuie toate locurile și posturile.

Pentru a participa la teleconferință, candidații sau împuterniciții acestora trebuie să se prezinte, la orele precizate, la unul din centrele universitare din Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș sau Timisoara, unde au sustinut examenul. Candidatii sau împuterniciții acestora trebuie să aibă asupra lor un act de identitate în termen de valabilitate și, după caz, procura notarială de împuternicire.

Prezența este obligatorie. În caz contrar, candidații sau împuterniciții acestora care nu sunt prezenți la data, ora și locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate și a centrului de pregătire, pierzând drepturile conferite în urma promovării prin concurs.

În privința clasificării finale a candidaților care au susținut examenul de rezidențiat, centrul universitar Iasi a surclasat Bucureștiul și Clujul specializările Medicină și Farmacie.

La Medicină Dentară, cel mai bun punctaj a fost obținut de o absolventă a UMF Carol Davila din București, care a fost notată cu 908 puncte, în timp ce punctajul minim cu care s-a promovat a fost 544.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ