ANAF se mută pe Venus! Înainte de 1 şi 8 Martie, ia florile la numărat

404

Iată ce se ascunde în spatele numelui de Venus, conferit de Direcţia Generală Antifraudă a ANAF unei operaţiuni care va începe vineri, 26 februarie!

Venus înseamnă… control! De astă dată, sunt vizaţi cei care comerţ cu flori şi plante ornamentale, unităţile de alimentaţie publică şi saloanele de înfrumuseţare. Acum e momentul, înainte de 1 şi 8 Martie, când respectivele afaceri „explodează” din punct de vedere al profitului. Dacă veţi primi, neaşteptat, un bon când cumpăraţi un buchet de flori, în piaţă, să ştiţi că Antifrauda a trecut prin zonă. Cum, i-au scăpat din vizor pe cei cu mărţişoarele?

„Operaţiunea Venus îşi propune diminuarea evaziunii fiscale în comerţul cu flori şi plante ornamentale, încurajarea importatorilor, a deţinătorilor de depozite, a producătorilor şi a comercianţilor engros şi en detail ca să-şi organizeze mai riguros activitatea economică, evidenţele financiar-contabile şi fiscale. Un alt obiectiv este creşterea gradului de conformare fiscală, inclusiv prin utilizarea aparatelor de marcat electronice”, anunţă ANAF.

ANAF precizează că „stabilirea calendarului, a modului de acţiune, identificarea categoriilor de contribuabili şi a activităţilor cu risc fiscal au la baza analiza informaţiilor şi a datelor disponibile la nivel central, rezultatele unor acţiuni anterioare, dar şi propuneri ale direcţiilor regionale antifraudă, adaptate specificului local”.

Direcţia Generală Antifraudă şi-a adaptat operaţiunile după sezon. De pildă, înainte de Revelion, i-a luat la întrebări pe cei care organizau petrecerea dintre ani!

LĂSAȚI UN MESAJ