Finanțarea campaniei electorale pe înțelesul tuturor, explicată de Forumului Democrat German din România

145

Doctorul Paul Juergen Porr ca preşedinte F.D.G.R. face câteva precizări legate de campania electorală din vara anului 2016.

Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) respinge ca false şi calomnioase informaţiile difuzate de postul TV Antena 3 în data de 19.02.2017, conform cărora FDGR ar fi folosit bani ilegali în campania pentru alegerile locale din 2016.

Nerambursarea unor sume de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) este din cauza exclusivă a unor vicii formale din facturile emise pentru serviciile de publicitate electorală, ca de exemplu adresa sau numele organizaţiei scrise greşit sau incomplet. Toate sumele înscrise pe facturi sunt corecte, iar finanţarea campaniei de către F.D.G.R. a fost în întregime legală, ceea ce reiese din raportul de control al AEP. Faptul că AEP nu a decontat întreaga sumă cheltuită de F.D.G.R. în campania electorală nu înseamnă nicidecum că s-ar fi folosit bani ilegali.

F.D.G.R. menţionează totodată că dl. Klaus Iohannis din anul 2013 nu mai este preşedintele şi din 2014 nici membru al F.D.G.R. şi nu a avut nicio legătură cu campania electorală a F.D.G.R. pentru alegerile locale din 2016, cum s-a sugerat în ştirea transmisă.

LĂSAȚI UN MESAJ