16.6 C
Timișoara
duminică 1 octombrie 2023

Fii preventiv, alege siguranța!

SocialFii preventiv, alege siguranța!

Sub deviza „Astăzi am învățat să ne ferim de pericolele lumii virtuale” Poliția Română a continuat seria activităților de prevenire și informare în școlile și liceele din Caraș-Severin. Una din temele abordate în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității” a fost prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe domeniul prevenirii criminalității informatice.

Proiecte, scenete, dezbateri, jocuri interactive cu întrebări despre siguranţa, eseuri cu mesaje antiviolență scrise de liceeni, recomandări valoroase, discuţii deschise cu poliţiştii, lecţii la dirigenţie, toate au făcut parte din suita de activităţi propuse de poliţişti pentru tineri, profesori şi părinţi, în şcolile şi liceele din județ și din țară, atât în oraşe, cât şi în mediul rural. Siguranța pe Internet a fost tema principală abordată, în care elevii au învăţat despre reguli de autoprotecție în mediul virtual, drepturile de autor, traficul de persoane și pornografia infantilă. Tinerii, la rândul lor, şi-au prezentat propriile viziuni cu privire la violenţă, formele de manifestare a acesteia şi modalităţi de abordare a luptei împotriva violenţei.

„Stop violenţei!”, „Fii preventiv, alege siguranța!” au fost unele dintre mesajele pe care şi le-au însuşit tinerii, în cadrul dezbaterilor despre identificarea situaţiilor de risc în care se pot afla şi luarea măsurilor de prevenire adecvate, pentru a evita unele situaţii de victimizare, prin conduita preventivă.

Alte subiecte :

Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, reales în funcția de președinte al USR Timiș.

Sâmbătă, 30 septembrie, delegații județeni ai USR Timiș și-au desemnat prin vot președintele și noul Birou Județean de conducere cu 21 de membri. Președintele...

Lupta pentru palatele Timișoarei, preluate dubios de anumite familii de romi, rămâne în ,,suspense!”

Momiță Bona, proprietarul palatului de pe Bulevardul C.D. Loga 52, trecut în proprietatea statului român, îl acuză pe primarul Dominic Fritz de discriminare și...

Crimă oribilă la Timișoara

Citește și :