Fete violate de polițiști. Proteste pe străzile din Mexic

94

Sute de protestatari au mărșăluit pe străzile din Mexico City cerând justiție pentru două tinere care ar fi fost violate de polițiști, potrivit BBC.

Aproximativ 300 de protestatari, majoritatea femei, au protestat luni în fața Parchetului capitalei mexicane. Înarmați cu sclipici roz și vopsea spray, au spart ușa clădirii și au lăsat un cap de porc pe treptele instituției. Protestele au fost provocate de două cazuri recente de viol.

Primul caz implică o fetiță de 17 ani, care a spus că patru polițiști au violat-o în mașina de patrulare din Azcapotzalco, în nordul capitalei, pe 3 august. Al doilea caz de viol este cazul unei minore de 16 ani, care a spus că un polițist a violat-o într-un muzeu din centrul orașului. Joi, un polițist a fost arestat în legătură cu cel de-al doilea caz.

Ministru stropit cu sclipici roz în timpul protestelor

Indignati de presupusa conduită din partea politiei, protestatarii au scandat „justiție” și „nu ne protejează, ne violează”. În timpul protestelor, ministrul de Securitate al Mexicului, Jesús Orta Martínez, a fost acoperit de sclipici roz atunci când a răspuns protestatarilor că ambele cazuri urmează să fie investigate în mod corespunzător.

Claudia Sheinbaum, prima primar de gen feminin din Mexico City, a descris protestul drept o „provocare”. „Ei doreau ca guvernul să răspundă cu violență. Dar nu vom face asta”, a spus aceasta reporterilor. Violența împotriva femeilor este predominantă în Mexic. Cifrele Națiunilor Unite arată că nouă femei sunt ucise în fiecare zi în această țară.

Sursa: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ