Față în față cu zimbrii, dar cu gândul la Europa

88

Un nou episod al clasicului duel al rugbyului românesc, Timișoara – Baia Mare, are loc sâmbătă în runda a treia a Cupei Regelui. O confruntare care însă e privită doar ca un prolog la ceea ce așteaptă campioana de atâția ani, debutul în Challenge Cup.

Rivalitatea cu ”zimbrii” maramureșeni a trecut pe planul secund pentru campioana României în condițiile în care bate la ușă debutul în puternica competiție continentală Challenge Cup. SCM Timișoara Saracens merge sâmbătă la Baia Mare pentru confruntarea cu CSM Știința din localitate cu un singur obiectiv, de a pregăti cât mai bine dubla de foc cu Edinburgh și Stade Francais de la jumătatea lunii octombrie.

”Meciul de la Baia Mare este un test suficient de puternic pentru noi înaintea meciurilor din Challenge Cup. Sigur că ne dorim să câștigăm”, a subliniat antrenorul Grainger Heikell. Neo-zeelandezul de pe banca bănățenilor se va putea baza începând cu acest meci și pe serviciile a doi jucători din linia I, Mariș și Aholelei sunt refăcuți și pot fi folosiți contra vicecampioanei.

La ora partidei Saracens este liderul clasamentului Cupei Regelui cu 10 puncte, în timp ce Baia Mare ocupă locul 3 cu 5 puncte. În runda viitoare, programată în 8 octombrie, Timișoara are liber și poate să își încarce bateriile pentru dubla de cu Edinburgh (14 octombrie) și Stade Francais (21 octombrie).

O veste bună pentru suporterii timișorenilor, meciul programat sâmbătă dimineața, de la ora 11, va fi transmis pe canalul federației, rugbytv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ