Ministerul Educației premiază elevii de nota 10, din Timiș, cu 3.000, respectiv 1.000 de lei

267

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a premiat 7 elevi de nota 10. Candidații cu rezultate deosebite la învățătură au fost stimulați de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Orașul de pe Bega se poate mândri cu elevi de nota 10. Premiul în bani a fost acordat celor 7 elevi, care au terminat ciclul de învățământ cu nota 10. Dintre aceștia, 4 au terminat ciclul de învățământ gimnazial, iar 3 au absolvit liceul.

Ordinul venit de la Ministerul Educației, în 8 septembrie, atestă înmânarea premiilor, elevilor care au terminat cu media 10, în Timișoara. Candidații care au obținut media 10 la Bacalaureat au primit suma de 3.000 de lei, iar cei care au terminat ciclul gimnazial, cu nota aceeași notă, au primit 1.000 de lei. Elevii absolvenți de liceu, au terminat studiile în cadrul aceluiași liceu, Liceul Teoretic ”Nicolaus Lenau” din Timișoara. În ceea ce privește nota maximă obținută de elevii, care au terminat învățământul gimanazial, ei reprezintă următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială nr 16., Școala Gimnazială nr 19, Școala Gimnazială nr, 24. și Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”, din Timișoara.

”Astăzi este un moment deosebit. Sunt premiați elevi care au luat nota 10, atât la evaluările naționale, cât și la Bacalaureat. Avem tot dreptul să ne mândrim cu cei 7 elevi premiați. Cred că aceste momente sunt foarte importante, atât în cariera noastră de descali, cât și în ceea ce îi privește pe elevi, și pe profesorii care i-au pregătit”, spune inspectorul șolar general adjunct, Petrov Mihaela.

Unul dintre absolvenții de liceu va urma studiile superioare în străinătate și crede că examenul de Bacalaureat este unul dintre cele mai importante momente în viața unui elev: ”Fiind la un liceu cu predare în limba germană, practic am avut un Bacalaureat în limba germană și unul în limba română. În spatele succesului au fost ani de muncă, de pregătire, perseverență și credință. Mi-am propus să dau ce-i bun. Deoarece am muncit pentru asta, s-a și văzut la rezultate. Sprijinul profesorilor și al părinților este foarte important. În cei patru ani de liceu, am terminat doar clasa a – X – a cu 9,89, în restul anilor am avut nota 10. Prin bacalaureatul nemțesc mi s-a deschis poarta de a pleca în străinătate. Am ales Germania ca și țară de studiu, unde voi studia pedagogia primară. După ce termin studiile și după doi ani de practică în Germania, îmi doresc să vin înapoi în țară. Sa fiu învățătoare este una din pasiunile mele”.

LĂSAȚI UN MESAJ