Falimentul brusc al celei mai mari companii de turism din lume afectează vacanța a 600.000 de turiști. Printre ei s-ar putea afla și români

77
Falimentul Thomas Cook, cea mai veche companie de turism din Europa, a afectat circa 600.000 de turişti din înreaga lume, majoritatea britanici. Oficialii de la Bucureşti încearcă să afle dacă printre ei se află şi români, cerându-le să sesizeze autorităţile pentru repatriere.

Negocierile de ultim moment pentru salvarea Thomas Cook, companie de turism cu o istorie de 178 de ani, au eşuat, iar Autoritatea pentru Aviaţie Civilă (CAA) în Marea Britanie a anunţat că grupul îşi încetează imediat activitatea.
Printre ei s-ar putea afla şi români, pentru repatrierea cărora autorităţile vor demara procedurile.
„Din informaţiile noastre sunt doar câteva agenţii de turism din România care au subcontractat pachete turistice de la Thomas Cook. Le cerem românilor să sesizeze Ministerul Turismului”, au precizat pentru „Adevărul” reprezentanţi ai Ministerului Turismului.
Cea mai veche companie de turism din lume, Thomas Cook, şi-a anunţat falimentul luni dimineaţă, după ce negocierile prin care se încerca salvarea firmei au eşuat. La momentul intrării în faliment, acolo lucrau 9.000 de oameni care gestionau vacanţele a circa 600.000 de turişti.
Potrivit The Guardian, în operaţiunile de repatriere, care vor avea loc până în 6 octombrie, şi  ar putea costa circa 150 de milioane de lire.
Thomas Cook (1808-1892) este considerat „parintele turismului” din istoria turismului organizat deoarece, el a fost primul care a conceput un produs integrat.

LĂSAȚI UN MESAJ