Facebook, lovitură cruntă! Câți bani a pierdut după ce s-a aflat adevarul despre unele practici ale companiei

258
Facebook a pierdut zeci de miliarde de euro astazi, dupa ce s-a aflat cum sunt folosite conturile utilizatorilor! Acţiunile Facebook au scăzut cu 5% înainte de deschiderea pieţei, după ce firma de cercetare politică Cambridge Analytica a folosit site-ul pentru a recolta nelegitim aproximativ 50 de milioane de profiluri de utilizatori, relatează Business Insider.

Potrivit Markets Insider, preţul acţiunilor Facebook se ridica la 177,66 de dolari înainte de deschiderea pieţei, fiind în scădere de la 185,09 dolari per acţiune de vineri. Din cauza acestei scăderi, compania pierde peste 20 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă.

Reţeaua de socializare Facebook se află sub presiuni uriaşe din partea parlamentarilor din SUA şi din Marea Britanie, asupra modului în care gestionează datele utilizatorilor şi modul în care aceste date pot fi manipulate pentru publicitatea politică vizată.

Publicaţiile The Guardian şi The New York Times au comunicat că firma de cercetare politică Cambridge Analytica a accesat date de la 50 de milioane de utilizatori Facebook în timpul campaniei prezidenţiale americane din 2016 fără permisiunea companiei şi a folosit aceste date pentru publicarea anunţurilor politice foarte bine redirecţionate pe reţeaua de socializare.nţată publicarea poveştii, Facebook a suspendat companiile de la platforma sa în cursul zilei de vineri.

Senatorul american Marco Rubio a spus că „Facebook a acţionat ca şi cum ar fi fost deasupra legii”, iar Damian Collins, un politician britanic care supraveghează o investigaţie colectivă a comisiilor împotriva ştirilor false, a declarat duminică despre această mişcare că „firma Cambridge Analytica a înşelat în mod deliberat parlamentarii cu privire la utilizarea datelor de pe Facebook”.

LĂSAȚI UN MESAJ