Explozie devastatoare în Nigeria: peste 100 de victime

91

Stăteau la rând pentru a-şi umple buteliile. Într-o fracţiune de secundă s-a dezlănţuit iadul: o explozie cu consecinţe înspăimântătoare!

Mingea de foc rezultată după o explozie la Nnewi, în Nigeria, a spulberat şi pârjolit totul în jur. Oamenii din localitatea locuită preponderent de creştini aveau nevoie de gaz pentru a-şi prepara mâncarea de Crăciun.

Un vehicul-cisternă adusese gaz în locul unde localnicii îşi umpleau buteliile, o staţie. Era aglomeraţie, oamenii aşteptau de ore bune… Nerespectarea unor norme tehnice legate de manipularea gazului a dus la deflagraţie. Pe o rază de o sută de metri totul a fost făcut scrum. Şi pentru că explozia cisternei nu a fost de ajuns, au început să sară în aer şi buteliile aduse la încărcat.

Imagini terifiante puteau fi văzute după explozie, prin norii de fum negru, înecăcios. Ici şi colo, câte un supravieţuitor, în agonie, cu trupul plin de plăgi uriaşe. Pompierii au venit să stingă incendiul care a izbucnit şi care desăvârşea distrugerile după explozie. Răniţii au fost transportaţi la spitalul din localitate, însă au, cei mai mulţi, şanse minime de supravieţuire.

LĂSAȚI UN MESAJ