Excelenţa din Universitatea Politehnica Timişoara, recunoscută la nivel judeţean

317

În ultima şedinţă din acest an, Consiliul Judeţean Timiş a acordat, în cadru festiv Diploma de Excelenţă conferențiarului universitar doctor Mariana Cernicova-Bucă, cadru didactic la Universitatea Politehnică Timişoara, care, prin acţiunile sale din domeniul academic şi universitar, ca urmare a vastei şi laborioasei activităţi de cercetare desfăşurate, dedicându-şi activitatea în scopul promovării naţionale şi internaţionale a culturii şi istoriei recente a judeţului Timiş, au avut un rol deosebit de important în promovarea intereselor şi imaginii judeţului Timiş în ţară şi în lume.
Multe din lucrările de istorie recentă ale autoarei sunt o oglindă fidelă a tot ce s-a întâmplat în județul nostru în plan administrativ și politic de la schimbarea de regim de acum mai bine de un sfert de secol în urmă. Dar nu doar perioada amintită face obiectul atenției scriitoarei. De asemenea, a cuprins în paginile semnate de-a lungul timpului relatări jurnalistice, lucrări de amplă cercetare filologică și cărți dedicate tinerilor ce le pot folosi ca adevărate manuale de lucru în ale comunicării și mass media.
Potrivit profesorului universitar doctor Dan V. Poenaru, consilierul judeţean care a făcut propunerea decernării titlului, „Personalitate remarcabilă a lumii academice și jurnalistice din județul Timiș”, Mariana Cernicova-Bucă a dedicat nouă dintre cele 18 volume ale sale județului Timiș, sub diferite aspecte, printre care „Regiunea de dezvoltare V Vest: politică și administrație” (2003), „Universul mediatic timișean” (2009), „Panorama județului Timiș în date” (2013), ”Timișoara 1989: Vocile orașului” (2014)”.
Diploma de Excelenţă a Judeţului Timiş, acordată de CJT, a fost instituită în anul 2014 și răsplătește pe cei ce se dedică scoaterii în evidență a zonei noastre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ