Ex-timișoreanul Alexandru Țăruș, debutant în Hexagon

126

Fostul pilierul al campioanei și-a văzut visul împlinit, a debutat în tricoul noii sale echipe. Alexandru Țăruș a bifat primul meci pentru Beziers, club la care s-a transferat în această vară.

Mutarea internaționalului în Pro D2 e considerată transferul anului din rugby-ului românesc. Campionatul francez nu putea fi refuzat de Țăruș iar după două luni de pregătire a venit și momentul mult așteptat, debutul pentru Beziers – un nume cu rezonanță în rugby-ul francez chiar dacă în prezent e în liga secundă.

Jucătorul originar din județul Brașov a fost aruncat în luptă din prima etapă a campionatului și și-a adus contribuția la victoria echipei sale în fața lui Agen, scor 34-11. Țăruș a evoluat 35 de minute și prestația sa a fost apreciată de staff-ul tehnic.

”Sunt mulțumit de primul meu meci aici și antrenorii au apreciat ca pozitivă evoluția mea. Convenisem la ședința tactică să facem multe schimbări pentru că s-a jucat pe o căldură mare. Am intrat în minutul 30 și am evoluat până în minutul 65 și era în discuție să reintru în final. În ansamblu nivelul este asemănător cu cel al primelor 3 echipe din țară. Se joacă puțin mai în viteză și jocul e mult mai curat, mai cursiv și fără greșeli. În schimb am observat că arbitrajul e mai permisiv și se trișează destul de mult în grămezile ordonate”, sunt primele impresii ale lui Țăruș.

Pilierul ce a petrecut 4 ani în Ronaț a rămas impresionat de infrastructura și atmosfera unui club din liga secundă franceză cum este Beziers. Fosta campioană adună aproape meci de meci o arenă plină, adică aproximativ 20.000 de spectatori!

”În prima etapă meciul a fost televizat și am înțeles că de aia au venit puțin peste 10.000 de spectatori, dar de regulă se joacă cu casa închisă. De exemplu vineri jucăm din nou acasă și deja s-au vândut biletele. Vom juca cu 20.000 de oameni în tribune. Clubul e cotat ca fiind între primele 4-5 din divizie, avem un buget de 7 milioane de euro. Totul e super profesionist organizat. Echipele sunt foarte echilibrate valoric în Pro D2, nu o să vedem ca în țară scoruri de 60-6. Din ce am văzut și Timișoara ar face față cu succes aici în prima parte a clasamentului”, a încheiat Țăruș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ