ASU Poli și politica pașilor mărunți

372

Start problematic pentru ASU Politehnica în Liga a II-a. Un halucinant 3-4 cu târgoviștenii de la Chindia, pe Dan Păltinișanu, în prima etapă. Apoi, 0-0 la Rm. Vâlcea, pe terenul unei echipe candidate la promovare, mult întărită în această vară. O nouă înfrângere acasă, din nou cu multe goluri marcate, 2-3 cu sucevenii de la Foresta. În sfârșit, sâmbătă, 1-4 la Brăila.

Patru etape, nicio victorie, un singur punct, locul 17 din 20. Impactul a fost prea dur. Cu întăriri, poate, sub așteptări, alb-violeții merg pe linia de până acum, evitând transferurile unor jucători cu o cotă financiară sensibil peste media lotului.

Este politica pașilor mărunți, vizibilă și la Ripensia. Este singura politică adecvată fotbalului românesc de club, acum, când criza economică pare fără sfârșit, iar cluburile dispar ca ciupercile după ploaie.

A te arunca să dai salarii mari – raportat, desigur, la nivelul la care, competițional și financiar, te afli – este o prostie fără seamăn. Vei intra într-o spirală a datoriilor care nu are decât un singură ieșire: falimentul.

De aceea, startul tremurat al Politehnicii trebuie privit cu îngăduință. Puțină răbdare, necesară adaptării echipei cu noul eșalon, și lucrurile se vor îndrepta.

***

În acest week-end începe și Liga a III-a. Cu Ripensia ca mare noutate în seria a IV-a, roș-galbenii revenind în sistemul divizionar național după nu mai puțin de 68 de ani. Va repeta oare ”Ripi” performanța reușită de ASU Poli în sezonul trecut, adică două promovări consecutive?

***

După un start groaznic, ACS Poli și-a revenit și a obținut, în ultimele două etape, acasă, patru puncte. Contra unor echipe candidate la play-off, ”clonuța” craioveană și CFR-ul clujean. Punctajul este însă -10…

LĂSAȚI UN MESAJ