9.9 C
Timișoara
miercuri 28 februarie 2024

Ambrozia necosită de pe terenurile private e periculoasă și se amendează. Alergiile ambroziei de la stat, însă, sunt inofensive!

Polițiștii locali au verificat, în ultimele luni, terenurile neîntreținute de pe raza municipiului Timișoara, unde s-a constatat neîngrijirea, necosirea vegetației și prezența ambroziei, știut fiind faptul că în această perioadă se resimt efectele alergene la o parte a populației.

Astfel, în ultima perioadă au fost efectuate 232 verificări în cazul a 106 terenuri identificate, unele terenuri fiind verificate de mai multe ori.
S-au urmat procedurile de identificare a proprietarilor, iar la reverificarea unora din terenuri s-a constatat că un număr de 39 de proprietari s-au conformat somațiilor aplicate de polițiștii locali, cosind terenurile, iar un număr de 67 de proprietari de terenuri nu s-au conformat, luându-se măsura sancționarii contravenționale, conform HCL 371/2007 modificată.
Cuantumul sancțiunilor aplicate se ridică la 107.500 lei.

În schimb, ambrozia crește în continuare nestingherită pe terenurile administrate de Primăria Timișoara, precum și pe tot felul de spații publice.
Și, ca și în cazul țânțarilor, nici o instituție a statului nu pare a observa nici o anomalie, de la Instituția Prefectului, până la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, instituții publice care în mod normal trebuie să vegheze la înlăturarea pericolelor care afectează starea de sănătate a cetățenilor.

Alte subiecte :

Un întreg arsenal descoperit în locuința unui mare actor. Polițiștii au intervenit imediat

Celebrul actor Alain Delon avea un „arsenal” într-una dintre locuințele sale din afara Parisului, după cum relatează publicația franceză Le Monde. Polițiștii și procurorii au...

Un cunoscut cântăreț de muzică populară din vestul țării, găsit mort în locuință

Cântărețul de muzică populară Mihai Leric, cunoscut ca Mile Povan a fost găsit mort în locuința sa din municipiul Arad. Primele mesaje au și...

Citește și :