Azvârlirea farfuriilor vrea să devină sport serios și la noi în oraș

162

Cine vrea să facă mișcare în acest sfârșit de săptămână are ocazia s-o facă altfel. Este suficient să subtilizați o farfurie de acasă, preferabil nu din porțelanurile moștenite de la bunica, și să veniți la terenul din Circumvalațiunii. La nevoie e bun și bolul de plastic al câinelui. Și gata mișcarea!

Pentru că este început de toamnă, iar vara nu dă semne că vrea să plece, un grup de entuziaști au decis să profite de atmosfera prietenoasă pentru a invita timișorenii la unul din evenimentele inedite ale anului. Este vorba despre o premieră pentru orașul nostru, primul turneu de „Ultimate Frisbee” din Timișoara și al doilea din România dupa Buff (care a avut loc în acest an la București).

Evenimentul intitulat „Frisbee Fest in the West”, va avea loc în perioada 3-4 septembrie 2016 (sâmbătă – duminică), pe terenul Clubului Sportiv Bega (CSS Bega, zona Dacia Circumvalațiunii), desfășurându-se între orele 09:00 -18:00 respectiv 10:00 – 18:00.

Sunt așteptate să participe toate echipele de Frisbee românești din: Cluj, Arad, Sibiu, București și Negrești. În același timp, la eveniment sunt așteptate și echipe din străinătate (Moldova, Ungaria, Bulgaria și Serbia); Majoritatea echipelor și-au anunțat deja prezența.

Ce se dorește de la acest turneu? Cel mai important lucru ar fi că acest tip de sport se bucură de un succes nebănuit în țara noastră. În același timp se dorește înființarea unei federații la nivel national, care să susțină și să promoveze acest tip de sport.

„Azvârlirea”, este un proiect al ONG-ului Elite Tourism INA, care nu se află la prima „ispravă” de genul acesta. „Deși au fost coordonate numeroase proiecte, acesta este cel mai apropiat sufletului nostru. Sperăm să vină cât mai multă lume pentru a vedea unul dintre cele mai fair-play sporturi”, transmite președintele ONG-ului, Liviu Coicea.

Susținătorii acestui proiect sunt: Check-Out Timișoara; Universitatea de Vest din Timișoara; Club Sportiv Bega; Aqua Carpatica. Evenimentul se circumscrie proiectului numit Timișoara – Capitala Tineretului din România.

Azvârlirea discului constituie o premieră pentru Timișoara și sunt așteptați cât mai mulți participanți.

LĂSAȚI UN MESAJ