Epopeea Muzeului Banatului nu are sfârşit. 10% din lucrări, fără autorizaţie de construire

258

În anul 2006, Consiliul Judeţean Timiş contracta o firmă de construcţii pentru a consolida partea de nord-vest a Muzeului Banatului din Timişoara. lucrările au pornit, dar a scurt timp s-au oprit. În cei 10 ani care s-au scurs, mai mult s-a stat. De mai multe ori termenul de finalizarea a fost amânat, contractul renegociat şi nici acum lucrările nu sunt terminate.

Situaţia a intrat în atenţia preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, care a trimis corpul de control la muzeu pentru verificări. Concluziile nu sunt deloc satisfăcătoare.

Cel mai grav este faptul că autorizaţia de construire a expirat. Mai sunt 10 procente din proiectul de consolidare de realizat şi din nou lucrurile sunt blocate.

„Autorizaţia a expirat ca dată. Nu au terminat lucrările până în martie sau aprilie şi a expirat. Nu au avut cadru legal şi nu au lucrat. Lucrările au ajuns în aceste două cincinale la 90%. Sper ca zilele următoare să primim autorizaţia de construire în regim de urgenţă. Am vorbit la Pimărie (n.r. Primăria Timişoara) pentru a primi chiar în regim de urgenţă această autorizaţie şi să putem să terminăm acest proiect până în toamnă, în octombrie sau noiembrie”, a declarat Sorin Grindeanu.

Pentru consolidarea aripii de nord-vest a Castelului Huniade s-au achitat 12 milioane de lei, până acum, bani din bugetul judeţului Timiş. Mai sunt de achitat lucrările nefinalizate, în procent de 10%.

De asemenea, autorităţile judeţene au stabilit ca vestigiile depozitate impropriu la Muzeul Banatului, situaţie pentru care instituţia a fost amendată cu 1.000 de lei de Direcţia pentru Cultură Timiş, să fie mutate în două alte locuri. O parte va ajunge la Bastion, unde există spaţii goale, şi o altă parte la Muzeul de Artă.

LĂSAȚI UN MESAJ