Elevi din Timişoara au programat roboţi aflaţi pe Staţia Spaţială. La ce concurs au participat

105
zero robotics

Cinci elevi de la un liceu de prestigiu din judeţul Timiş au ajuns până în semifinalele unui concurs unic în lume. Este vorba de Zero Robotics, o competiţie organizată de Institutul Tehnologic din Massachusetts în colaborare cu NASA şi Agenţia Spaţială Europeană.

Competiţia s-a adresat elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia și a presupus programarea unor roboţi. Competiția a implicat drone, care s-au urmărit unele pe altele și au trebuit să-și facă poze, un fel de „v-ați ascunselea”. Partea cea mai interesantă a acestui concurs este faptul că acești roboți s-au aflat chiar pe Stația Spațială.

Competiția a început în septembrie 2015, iar semifinala, în care au ajuns şi elevii timişoreni, a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie. Echipa din capitala Banatului se numește Cassiopeia, aflată sub îndrumarea profesoarei Ivaşcu Simona, fiind alcătuită din Cordun Cristina, Chincea Raul, Covaci Emanuel, Suciu Radu şi Grigoraş Miruna, elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a ale Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, Timişoara.

Tinerii din Timișoara, împreună cu o echipa din Statele Unite ale Americii şi una din Belgia au constituit alianţa Westiopeia v3, care a reuşit să treacă prin etapele inferioare ale concursului pe locuri respectabile în clasament, aflate în creştere, pentru ca, mai apoi, în aşa-zisa etapă de încălzire a finalei să domine clasamentul, oscilând între locurile 1 şi 2. Echipa Cassiopeia a trecut de meciurile inițiale cu un scor impresionant, ajungând în semifinalele în care nici o altă echipă din România nu a mai ajuns. În ciuda acestui fapt, organizatorii nu au pus accent pe echipele câștigătoare și pe premii, reușind să inspire un sentiment de succes tuturor echipelor„, transmit reprezentanţii ISJ Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.