Lazăr Comănescu şi Peter Szijjarto au clarificat problema gardului la frontiera dintre România şi Ungaria-VIDEO

58

Ungaria nu construieşte momentan un gard la graniţa sa cu România, dar această decizie ar putea fi reconsiderată în viitor, în funcţie de felul în care evoluează situaţia în ceea ce priveşte criza refugiaţilor, a declarat vineri, la Bucureşti, ministrul Peter Szijjarto, aflat în vizită oficială, la invitaţia omologului său român, Lazăr Comănescu.

„Nu se construieşte gard la graniţa dintre Ungaria şi România. Se poate să se construiască, sperăm că nu va fi nicio situaţie în care să se pună în discuţie acest subiect. Dorim atât României, cât şi nouă înşine ca aceste două ţări să nu fie supuse în viitor unei presiuni a migranţilor care fac necesare măsuri ulterioare”, a declarat Peter Szijjarto într-o conferinţă de presă comună, în urma întrevederii cu omologul său român, Lazăr Comănescu.

România şi Ungaria au o cooperare economică deosebită, iar Ungaria este al treilea partener comercial al României, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, după întrevederea cu omologul său maghiar.

Ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, s-a întâlnit, vineri, şi cu premierul român Dacian Cioloş, cei doi discutând despre proiecte comune de infrastructură regională şi despre problema migraţiei, considerând că este esenţială consolidarea frontierelor externe ale UE.

Cei doi oficiali au discutat despre aprofundarea relaţiei bilaterale, cu accent pe oportunităţile economice, energetice şi în domeniul infrastructurii, exprimându-şi interesul pentru dezvoltarea interconectării infrastructurii regionale, în măsură să contribuie şi la dezvoltarea regiunii Europei Centrale şi de Est.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat şi teme de actualitate europeană, precum gestionarea migraţiei, principala provocare cu care se confruntă Uniunea Europeană. Potrivit sursei citate, premierul Dacian Cioloş şi ministrul de externe ungar au „poziţii similare, considerând că este esenţială consolidarea frontierelor externe ale Uniunii”.

LĂSAȚI UN MESAJ