2.1 C
Timișoara
vineri 26 aprilie 2024

Echipament medical în valoare de 92 000 euro oferit prin strădania „Salvați Copiii”. Urmează încă 55 de spitale

Salvați Copiii România duce aparatură medicală în valoare de peste 90.000 de euro, la Spitalul Universitar de Urgență București. Alte 55 de unități medicale vor fi dotate prioritar București, 2 iunie 2022: Organizația Salvați Copiii România a intensificat, în 2022, programul de dotare a maternităților, secțiilor de Terapie Intensivă Neonatală și de pediatrie, vulnerabilizate suplimentar pe fondul pandemiei din ultimii doi ani.

Astfel, Secția de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București a primit, în prezența Ministrului Sănătății, un ecograf performant și un ventilator de suport respirator, în valoare totală de 92.000 de euro.

În perioada 1 ianuarie 2018 – 25 mai 2020, în Clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență București s-a înregistrat un număr de 10.286 de nașteri. În aceeași perioadă, au fost 37.827 de spitalizări de zi și 20.882 de internări continue.

Pe parcursul pandemiei, aici au născut 182 de gravide și au primit îngrijiri de specialitate 194 de paciente cu patologii ginecologice diagnosticate cu infecție acută SARS-CoV2. Dat fiind caracterul multidisciplinar al spitalului, o parte din gravidele dispensarizate și care au născut în clinică au patologii asociate complexe (neoplazii, boală renală cronică, patologii cerebrale și de sistem cardiovascular, boli hematopoetice și chiar paciente cu transplant renal sau hepatic). Numeroase gravide cu astfel de patologii au fost transferate din spitalele din teritoriu și din maternitățile din București.

Prezent la evenimentul de dotare, Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a spus:
„Mulțumesc Organizației Salvați Copiii pentru că există un program de reducere a mortalității infantile și un model de bună practică în spitalele din România. Astăzi participăm la un eveniment important, o lungă listă de activități derulate de asociație, ce au dus la dotarea unităților medicale din toată țara.

Copiii au nevoie de echipamente performante, iar educația pentru sănătate este extrem de importantă pentru a reduce cazurile de prematuritate, sarcinile nedorite, sarcinile la copii.”

„Mă bucur că suntem astăzi aici, Salvați Copiii a fost și este un partener pentru Spitalul Universitar de Urgență. Nu este prima dată când Salvați Copiii ne oferă ajutorul, avem un parteneriat de ceva vreme și care va continua. Spitalul Universitar este un spital de ultimă linie a nou-născutului prematur. Prematuritatea este o problemă de sănătate, iar infrastructura necesară pentru această problemă a fost și este susținută în continuare. Mama și copilul fac un tot unitar, iar colaborările noastre cu organizațiile nonguvernamentale sunt puternice: luptăm pentru diagnosticarea cancerului, prevenția cardiacă, ceea ce reprezintă un tot unitar, care împing această colaborare mai departe”, a declarat prof. univ. dr. Cîrstoiu Cătălin, Manager Spitalul Universitar de Urgență București.

În perioada 2020-2021, Spitalul Universitar de Urgență București a înregistrat o rată crescută a prematurității (13%). Dintre prematuri, 16% au avut sub 1.500g, ceea ce a însemnat spitalizare îndelungată, iar dintre toți nou-născuții, 10% au necesitat internare în TINN, respectiv suport respirator și îngrijiri speciale.

„Dotarea maternităților și a Secțiilor de Terapie Intensivă Neonatală este o prioritate, pentru că medicii noștri au nevoie de aparatură de ultimă generație, care să garanteze un tratament medical cât mai prompt și mai adecvat. Programul de combatere a mortalității infantile, derulat de Salvați Copiii România de un deceniu deja, are rezultate excepționale și asta ne încurajează să continuăm”, a adăugat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

„Evaluarea ecografică periodică în cursul sarcinii joacă un rol esențial în reducerea riscului de naștere prematură și a complicațiilor materne și fetale. Aparatura medicală performantă poate face diferența între moarte și viață și este indispensabilă unui centru medical unde ajung paciente din întreaga regiune”, a explicat prof. univ. dr. Cîrstoiu Monica Mihaela, medic primar Obstetrică – Ginecologie, Spitalul Universitar de Urgență București.

Organizația Salvați Copiii România a accelerat din 2021 programul de dotare a unităților medicale și a continuat oferirea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) în zone defavorizate la nivel național: astfel, anul trecut au fost dotate 24 de spitale, cu aparatură și echipamente medicale în valoare de 1.254.000 euro. Au fost achiziționate 92 de echipamente performante, consumabile, mobilier medical, rampe de oxigen etc. Numai în București, 6 unități medicale au primit aparatură și echipamente medicale în valoare totală de 742.398 de euro.

Au fost donate Spitalului „Grigore Alexandrescu” din capitală două ambulanțe performante și aparatură medicală de ultimă generație.

Totodată, Salvați Copiii a renovat și modernizat integral secția Obstetrică-Ginecologie I a Maternității Polizu și a demarat un amplu proces de reabilitare a Blocului Operator și a Secției de Terapie Intensivă ale aceleiași unități medicale.

Până la sfârșitul anului 2022, Salvați Copiii va dota 55 de unități medicale cu echipamente performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 30.000 de copii.

Echipamentele vor ajunge în spitale din județele: Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Tulcea, precum și în București.

Din zona noastră de vest următoarele spitale sunt pe lista celor ce vor beneficia de astfel de dotări:
• Spitalul Județean Resița
• Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș
• Spitalul Județean Deva
• Spitalul Orășenesc Hațeg
• Spital Municipal Lupeni
• Spital Municipal Brad
• Spitalul Municipal Sebeș
• Spital Municipal Petroșani
• Spital Municipal ,, Dr. Al. Simionescu” Hunedoara
• Spitalul Municipal Lugoj
De asemenea, anul acesta, Salvați Copiii va susține, împreună cu partenerii săi, 4 cursuri de competențe în ecografie la patul bolnavului pentru minim 50 de medici neonatologi din regiunile: Sud- Muntenia, Nord-Est, Centru și Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Grădinița PP 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare

Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3,...

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a...

Citește și :