Echipa heRObotics pleacă la NASA, cu bunăvoinţa sponsorilor

781

Echipa heRobotics, formată din 4 elevi excepţionali din Timişoara, pleacă în Statele Unite ale Americii. Tinerii, care nu aveau fondurile necesare deplasării, au primit o veste bună de la o bancă internaţională cu sediu în România care a decis să le doneze cei aproape 6.500 de dolari necesari.

Elevii, Fineas Silaghi, Vlad Mihai Ciuleanu, David Candreanu şi Pavel Prodani, au fost invitaţi să concureze la competiţia internaţională de robotică din SUA, alături de alte 13 echipe din întreaga lume. Iniţial tinerii s-au speriat că nu vor ajunge peste ocean pentru că nici familiile lor şi nici autorităţile locale nu dispuneau de banii necesari.

„Pe 1 ianuarie, am aflat că echipa heRObotics s-a calificat în finala Concursului Internaţional Zero Robotics, dar din motive financiare nu putea ajunge în următoare etapă a competiţiei. Întâmplător sau nu, 1 ianuarie este ziua în care BRD a lansat o nouă promisiune către toţi cei care, la început de 2017, îşi fac planuri pentru un an mai bun – aceea de a fi ajutorul de care uneori au nevoie pentru a-şi realiza visurile. Exact ca personajul principal din spotul nostru de Anul Nou, cei patru tineri liceeni vor şi ei să construiască roboţi şi să schimbe lumea. Dar pentru asta au nevoie de #unpicdeajutor. Aşa că a fost firesc să oferim suportul nostru elevilor Fineas Silaghi, Vlad Mihai Ciuleanu, David Candreanu, Pavel Prodaniuc şi profesorilor coordonatori, pentru a ajunge în finala unuia dintre cele mai importante concursuri de robotică din lume. Suntem aici nu să vorbim, ci să ne implicăm, să transformăm în măsura posibilului ideile şi visurile în realitate”, a declarat Flavia Popa, Secretar general, BRD – Groupe Société Générale.

Vestea a fost primită cu bucurie de elevi şi profesorii lor, care nici nu mai sperau să ajungă la NASA.

„Să te numeri printre echipele finaliste ale concursului de robotică organizat de NASA este o performanţă foarte importantă a celor patru elevi din Timişoara, care arată potenţialul tinerilor români de a avea succes în domenii nu tocmai uşoare. Ne-am bucurat foarte mult când am primit invitaţia de a participa în finală, însă în ciuda eforturilor noastre, nu puteam acoperi costurile necesare deplasării în SUA. Aici a intervenit BRD – Groupe Société Générale, care trimite întreaga echipă în finala din Massachusetts şi le împlineşte elevilor visul de a-şi duce la bun sfârşit misiunea şi de a se afla într-unul dintre cele mai reprezentative locuri pentru un pasionat de robotică”, a menţionat Gabriela-Nusa Cojocaru, profesorul coordonator al echipei heRObotics.

Concursul Zero Robotics din SUA are loc în 27 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ