Drama tinerei care și-a pierdut fetița de 7 ani într-un accident feroviar

192

Ionela Nodea, o tânără de 26 de ani, din Alba Iulia, a trecut prin momente cumplite după ce fiica sa Claudia, în vârstă de 7 ani, a fost ucisă de un tren accelerat, sub privirile ei.

În dimineața de 24 iunie, Ionela, împreună cu fetița de 7 ani și cu sora mai mică a victimei, Teodora, în vârstă de 5 ani, se îndreptau din satul Aurel Vlaicu spre gara de la marginea localității. Au ales să parcurgă ultima porțiune a traseului pe lângă calea ferată, însă decizia i-a fost fatală fiicei cei mari a tinerei, surprinsă de curenții garniturii feroviare și atrasă sub roțile acesteia. La două săptămâni după tragedie, Ionela a relatat momentele cumplite prin care a trecut și a solicitat autorităților să creeze condiții mai bune călătorilor și să faciliteze accesul spre gara din localitate, astfel încât asemenea accidente să nu se mai întâmple.

„În acea zi de luni, în jurul orei 5 dimineața, am plecat cu fetele la gara din satul Aurel Vlaicu, mergând pe marginea căii ferate. Claudia era în față, apoi Teodora, iar în spatele fiicelor mele eram eu cu bagajele. Un tren accelerat a trecut în viteză pe cealaltă linie ferată și a tras-o pe Claudia sub roți. Am încercat să o salvez, să o prind de picior, dar nu am mai putut. Fata a picat între linii, moartă. Mai aveam câțiva metri până ajungeam cu fetele la gară. Cei care vor să ajungă din sat la stația CFR, ori merg pe marginea liniei ferate și pot fi uciși de tren, ori pe marginea drumului național, și pot fi accidentați de mașini. Pe unde ar trebui să mergem ca viața noastră să nu fie în pericol?”, a relatat Ionela Nodea.

În 24 iunie, înainte de ora 5 dimineața, fiica în vârstă de 7 ani a Ionelei a murit, spulberată de un tren.

„Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a constatat că pe marginea CF 200, în stația CF Aurel Vlaicu, o locomotivă izolată care circula din direcția Alba Iulia – Simeria, a surprins în gabaritul căii ferate și a accidentat mortal o fetiță în vârstă de 7 ani, din municipiul Alba Iulia. La fața locului a fost solicitat și un echipaj al Ambulanței, care a constatat decesul minorei”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

Sursa: zhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ