Dotări materiale moderne de Ziua Educației la un liceu din Moldova Nouă

176

Ziua Internațională a Educației a fost celebrată la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” din Moldova Nouă prin inaugurarea a două laboratoare. Trei firme private din localitate, una aparținând familiei primarului în funcție, Adrian Torma, au sponsorizat dotarea materială a unui laborator de fizică și unul de chimie. Atât sponsorii, cât și reprezentanți ai administrației publice locale, alături de primarul Torma, au fost prezenți la inaugurarea celor două laboratoare chiar de Ziua Educației.

Liceu Moldova Noua 2

Profesoarele Snejana Novacovici și Mariana Zaberca au realizat secvențe didactice demonstrative împreună cu elevi din patru clase de liceu. Totodată, acestea au prezentat oaspeților dotarea de care laboratoarele reabilitate se bucură de astăzi: sistem complet mese cu chiuvete incorporate, truse de chimie formate din 4 module (TPL-S,TPL-U, TPL-R, TP-O), modul extins pentru construcția modelelor atomice și moleculare, reactivi, aparate, instrumente de măsură și dispozitive, videoproiector, pentru chimie. La fizică, piesa de rezistență se numește PENTATLON, un sistem portabil format din 5 piese: videoproiector, computer cu Windows sub licență, sistem interactiv (tablă smart), cameră documente și sistem audio completat cu softuri educaționale pentru experimentele virtuale, după cum precizează conducerea liceului.

Liceu Moldova Noua 3

”Echipa managerială a Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” a inaugurat, dupa foarte multi ani, doua laboratoare renovate si modernizate in timp record cu ajutorul sponsorizărilor oferite de catre oameni cu suflet mare. Tot astăzi, doamna director si echipa de cadre didactice ne-au demonstrat ca Moldova Nouă are capacitatea de a se uni in jurul binelui si împreuna pot fi o echipa unita si dedicată minunatei meserii de dascăl si formator de viitori oameni de valoare”, a afirmat primarul Adrian Torma.

La final, toți cei prezenți s-au bucurat de un moment artistic prezentat de elevii care au participat la Săptămâna Europeană din Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ