Doi pakistanezi, tată și fiu, opriți la granița cu Serbia

11

Migranții încearcă orice rută care a putea să îi ducă într-un stat din vestul Europei. Aleg nu doar traseul prin Timiș, ci și prin Serbia. Astfel, polițiștii de frontieră din Jimbolia au prins doi pakistanezi în timp ce încercau să treacă ilegal granița în statul vecin. Potrivit polițiștilor, este vorba despre un tată și fiul acestuia, ambii solicitanți de azil în țara noastră.

”În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul este cetăţean pakistanez în vârstă de 39 de ani, iar copilul este fiul acestuia, în vârstă de 5 ani, ambii fiind solicitanţi de azil pe teritoriul României. La cercetări, bărbatul a declarat că intenţiona să ajungă în Grecia”, au transmis polițiștii de frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele două persoane fiind predate la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ