17.1 C
Timișoara
vineri 26 aprilie 2024

Doi campioni ai Politehnicii timișorene, susținuți de participanții la Poli Bike FOTO-VIDEO

Challenge Universitatea Politehnica Timișoara a reușit să mobilizeze sute de timișoreni, dar nu numai, în cadrul primei ediții a Poli Bike Challenge, o competiție înregistrată în calendarul Federației Române de Ciclism, care a avut și un aspect caritabil, sumele colectate fiind direcționate către susținerea a doi sportivi campioni din cadrul clubului Politehnica Timișoara, cu rezultate deosebite în plan sportiv, dar cu o situație financiară precară.

Evenimentul a fost organizat în contextul aniversării a 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara, sportul fiind una dintre valorile susținute de toți conducătorii Politehnicii, încă din primul an de activitate.

Competiția ciclistă, desfășurată în data de 9 aprilie 2022, a fost organizată în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Velocitas, Corratec, Tazz și Primăria Timișoara, iar sumele colectate din taxa de participare, în valoare de 8.870 de lei, vor fi acordate unor campioni ai CSU Politehnica Timișoara, în cadrul unei festivități organizate miercuri, 13 aprilie 2022, ora 11:00, la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara.

Iulia Drăgoi, 22 de ani, e o adevărată luptătoare. Nu a avut o viață ușoară, dar nu vrea să vorbească despre asta. A început atletismul la vârsta de 8 ani, la Râmnicu Sărat, orașul natal, cu antrenorul Dumitru Ureche, iar primul rezultat notabil a fost locul I la cursa de 2000 m obstacole, la junioare III, în cadrul Campionatului Național. Facultatea a adus-o la Timișoara, iar de doi ani este legitimată la CSU Politehnica Timișoara.

Rezultatele obținute vorbesc de la sine: campioană națională la 3000 m obstacole, locul 3 la semimaraton, vicecampioană la cros, campioană cu echipa la semimaraton și la cros, vicecampioană națională la maraton și campioană națională cu echipa la maraton, locul 3 la alergare montană și campioană națională cu echipa la alergare montană.

Ambițioasă, Iulia Drăgoi o are ca model pe Gabriela Szabo, iar idealul ei, ca sportivă e să ajungă la Jocurile Olimpice, un obiectiv pe care îl consideră greu, dar realizabil. Până atunci, la vară își va susține licența, vrea să urmeze și un masterat, iar ulterior ar încânta-o un post de antrenor, poate chiar la CSU Politehnica Timișoara.

Cosmin Ardelean, 19 ani, e legitimat la CSU POlitehnica Timișoara, la secția de pentalon modern. E născut la Valcani, lângă Sânnicolau Mare, iar viața sa a luat o întorsătură tragică la frageda vârstă de 5 ani, când a rămas fără mamă și a fost preluat de o casă de copii din Timișoara. Găsește însă o evadare în sport, mai precis în atletism, pe care începe să-l practice cu multă seriozitate în special după admiterea la Liceul cu Program Sportiv Banatul. După un an de antrenamente susținute, apare și primul rezultat, titlul de vicecampion național la cursa de 800 m, obținut la 15 ani. De la 17 ani trece la CSU Politehnica Timișoara, inițial la secția de atletism, iar ulterior la pentatlon modern. E dublu campion național, în 2020 și 2021, la proba de laser run (alergare și tir), iar la sfârșitul lunii aprilie, la București, va trebui să-și apere titlul. Ținta lui este însă să ajungă și în competiții internaționale. Până atunci, îmbină antrenamentele cu serviciul, el fiind angajat, de câteva săptămâni, ca pompier, pentru a se putea întreține în chirie, în Timișoara, împreună cu fratele său.

„Sâmbătă a fost unul dintre evenimentele importante din acest Centenar pe care-l sărbătorim în acest an… din 4 decembrie până anul acesta în 4 decembrie, şi vrem să venim cu nişte evenimente. Din păcate fiind contextul pandemic, pe zona sportivă, a fost mai greu să facem anumite evenimente. Centenarul l-am sărbătorit într-un format mai restrâns. Atunci am spus să venim cu nişte evenimente cu care să ne adresăm comunităţii. Aţi văzut ce a fost sâmbătă, a fost foarte multă lume, foarte mulţi copii, e o promovare a sportului… Politehnica în toţi aceşti 100 de ani de club sportiv a sprijinit tot ce înseamnă mişcare sportivă în oraş, foarte multe sporturi. În ultimii ani am adăugat alte sporturi, prin domnul Tal la clubul nostru sportiv şi prin infrastructura care e pusă la dispoziţia tuturor celor din oraş, nu doar pentru sportivii Politehnicii, încercăm să facem ca acest oraş să aibă rezultatele pe care clubul le-a avut de-a lungul timpului. Fiind vorba de sport, de mişcare, e normal să mergem pe latura caritabilă, pentru că avem sportivi care au o situaţie mai precareă şi e normal ca prin aceste evenimente rezultatele să meargă înspre ei în special. Nu am fost interesaţi să strângem resurse financiare, ci să dăruim mai repede. Şi atunci am spus că cea mai bună investiţie sunt sportivii…”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :