22.2 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

Doi bebeluși cu coronavirus, transferați la Maternitatea Bega din Timișoara. Ultimele informații despre starea lor

Doi bebeluși cu coronavirus au fost internați la Maternitatea Bega din Timișoara, după ce au fost transferați acolo de la alte unități medicale. Potrivit medicilor, niciunul dintre ei nu prezintă simptome. Primul a ajuns la spital un băieţel de o lună şi o săptămână. Apoi a fost internată şi o fetiţă de doar trei săptămâni.

Părinţii i-au dus la Spitalul de Copii pentru alte probleme medicale, dar au fost testați și după ce testul a ieșit pozitiv au fost mutați la maternitatea COVID.

„Niciunul nu este în pericol vital. Ambii sunt copilaşi destul de mari. Unul dintre ei cu probleme, prezintă hidrocefalie, şi aşteptăm testul negativ ca să urmeze intervenţia de internalizare a drenului. Celălalt este asimptomatic, este izolat, este îngrijit”, a explicat Daniela Iacob, medic neonatolog, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii UNICEF le recomandă familiilor cu copii mici să limiteze la maximum vizitele. În plus, și femeile însărcinate trebuie să țină cont că dacă au COVID când nasc, cel puţin două săptămâni, nu-şi pot ţine copiii în braţe.

„Este o situaţie foarte grea pentru noi. Fiind lăuze, nevăzându-ne copiii decât prin intermediul telefonului, e foarte greu. La naştere l-am văzut şi atât”, a mărturisit o proaspătă mămică.

În această situaţie sunt alte 15 femei la Maternitatea Bega din Timişoara care așteaptă cu înfrigurare un test negativ pentru a-şi putea vedea copiii.
Sursa: Antena3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :