Directorul unui spital județean din Banat a demisionat! Motivul deciziei sale

747

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, medicul Caius Diaconescu, și-a prezentat demisia săptămâna trecută, la doar 6 luni de la momentul numirii sale în această funcție.

Diaconescu nu a dorit să explice motivele care l-au determinat să recurgă la acest gest, dar a declarat că situația de la Spitalul Județean din Reșița este una extrem de îngrijorătoare și nu prevede o redresare financiară pe termen scurt și mediu în cazul celei mai importante unități spitalicești din județul Caraș-Severin. Cu alte cuvinte, Diaconescu nu ar dori să fie părtaș la situații de criză iminente care ar putea lovi spitalul, o unitate în care există riscul ca pacienții să nu beneficieze de condiții minime pe care un spital ar trebui să le asigure. Așadar, chiar dacă nu a rostit multe cuvinte, demisia dr. Caius Diaconescu poate reprezenta un semnal de alarmă la adresa autorităților județene, Spitalul Județean de Urgență Reșița fiind subordonat Consiliului Județean Caraș-Severin.

Caius Diaconescu, un cadru medical respectat în branșă, a fost numit pe data de 4 iulie 2017 în funcția de director medical, asigurată până la data nominalizării acestuia de medicul chirurg Jaro Marșalic.

De specialitate diabetolog, medicul Caius Diaconescu ne-a transmis că se gândește foarte serios să renunțe în viitorul apropiat și la activitatea depusă în cadrul secției de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice a Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Din păcate, dorința doctorului Caius Diaconescu de „a mișca anumite rotițe“ la Spitalul Județean, în tandem cu managerul Mihaela Bacer, nu a reușit să producă efectul scontat. Bacer rămâne descoperită la conducere, în plină iarnă, iar nimeni nu pare a se înghesui, în condițiile date, să ocupe postul vacantat de diabetologul Diaconescu.

sursa: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ